Stroom op boot, camper of caravan met de Solarpod
03 juni 2014 
2 min. leestijd

Stroom op boot, camper of caravan met de Solarpod

Stroom op boot, camper of caravan. Voor wie onderweg is en graag stroom wil, vond ik een mooi product. De Solarpod. Een accu in een klein koffertje. Met het bijgeleverde uitklapbare zonnepaneeltje ben je verzekerd van elektriciteit op plekken waar geen stopcontact is. Ik wil graag meer weten over deze Solarpod en zoek daarom Ymbert Wouda op van het bedrijf De stille boot in het Friese Heeg. De stille boot, een bedrijf gespecialiseerd in elektrische buitenboordmotoren en flexibele zonnepanelen voor op boot en caravan, importeert en verkoopt deze Solarpod.

Stel. Je zit op een natuurcamping met drie pubers. Ze hebben allemaal hun laptop of ipad mee. En na een avond intensief gebruik zijn de accu`s leeg. Waar moet je ze opladen? Of je staat met je camper op een plekje in de bergen. Ver weg van alles en iedereen. Maar je wilt toch graag je `s avonds een paar uur televisie kijken. Wat te doen?

Stroom met de Solarpod

De Solarpod is dan de oplossing. Ymbert Wouda is importeur van deze `draagbare` stroom. “Eigenlijk is het gewoon een draagbare accu”, zegt hij. “Maar dan met een minimaal gewicht van 4.5 kilo.” De Solarpod wordt geleverd met zonnepaneel, maar je kunt het apparaat ook zonder zonnepaneel uitstekend gebruiken. Thuis laad je de Solarpod op via het lichtnet. Vervolgens neem je de stroom mee en gebruik je de stroom als er geen stopcontact in de buurt is.

Solarpod is 25 bij 11 bij 20

Het apparaat is heeft een lengte van 25 cm, een breedte van 11 cm en een hoogte van 20 cm. De Solarpod heeft een 20 Ampere 12 Volt accu en kan bij een volle lading daarom 240 Watt leveren.

Uitvouwbaar zonnepaneeltjeuitklapbaar zonnepaneel bij de solarpod

Maar het mooie van de Solarpod is, denk ik, vooral de combinatie met een draagbaar en uitvouwbaar zonnepaneel. Je neemt het onder je arm mee, het paneel weegt maar 8 kilo. Wouda klapt het paneel even uit om het te laten zien. Je kan het zo neerzetten dat het goed de zon opvangt. Handmatig verplaats je het paneel telkens richting de zon. Het zonnepaneel is 60 Watt. In opgevouwen stand is het paneel 54 bij 46 centimeter, met een dikte van 66 millimeter. (Ongeveer zo groot als een flink dienblad). Uitgevouwen heb je een zonnepaneel in handen van ruim 1.80 meter bij 46 centimeter.

Wat levert de Solarpod aan stroom?

De vraag met dit soort handige vindingen is altijd: wat levert het op? Wat kan je er allemaal mee opladen en hoe lang kan je laden? Volgens importeur Wouda kan je er veel mee. Meer dan je zou denken.

Met een volgeladen Solarpod kan je:

  • 3.5 uur tv kijken (70W)
  • 35 keer opladen mobiele telefoon(7Wh)
  • 5,5 uur opladen laptop (45 W)
  • 6 uur laten draaien kleine auto koelkast (40 W)

Kosten Solarpod

Voor een Solarpod betaal je 625 euro. Voor een set inclusief zonnepaneel kom je op 950 euro. Het paneel gaat 20 jaar mee. Er is ook de Solarpod 1000 met 1000Wh accu capaciteit, 2x 1000 Watt 220 volt aansluiting en een 120 Watt vouwbaar zonnepaneel. Een capaciteit die vier keer zo hoog is. Maar die weegt dan ook ruim 16 kilo.

De kosten op een rij voor de Solarpod 240:

  • Solarpod 240 € 625,00
  • 60W vouwbaar paneel € 350,00
  • Set met Solarpod en paneel € 950,00

De kosten op een rij voor de Solarpod 1000:

  • Solarpod 1000 € 1850,00
  • 120W vouwbaar paneel € 500,00
  • Set met beide € 2250,00

Interesse in deze Solarpod?

Stuur even een mailtje via bijgaand formulier en we nemen contact met je op.

[gravityform id=”1″ name=”Contactformulier”]

Reactie plaatsen