Zelf een zonneboiler maken

Zelf een zonneboiler maken, kan als je een beetje handig bent. Het installeren hoeft niet heel moeilijk te zijn. Voor de echte kenners zijn er ook handleidingen te vinden om alle onderdelen van de boiler installatie zelf te maken, tot aan de zonnecollectors toe. Er zijn twee manieren om te besparen op de kosten.

Zelf een zonneboiler installeren

Er zijn diverse zonneboiler installatiekits op de markt te krijgen. Alle onderdelen zitten in een pakket dat alleen nog geïnstalleerd en aangesloten hoeft te worden. Zelf zorg je voor het opbouwen van de installatie plaatsen van de zonneboiler. Bij de installatiekits zit een duidelijke Nederlandse handleiding en om de zonneboiler veilig te installeren raden wij je aan om met 1 of 2 andere personen te werken. Je bent per slot van rekening ook op het dak aan het werk en veiligheid staat voorop. Met dit soort doe-het-zelf zonneboilers bespaar je met name op de installatiekosten. Deze besparing bedraagt al snel € 1000,-.

Zelf een zonneboiler maken

De onderdelen van een zonneboiler kun je ook zelf maken. Op die manier kun je al voor minder dan € 1000,- een werkende zonneboiler installatie in je woning hebben. Het spreekt voor zich dat je de kosten voor een dergelijke zonneboiler zeer snel terugverdient. Op internet zijn diverse bouwtekeningen te vinden waarop uitgelegd staat hoe je een collector maakt. (kijk ook eens op Lowtechmagazine). Het is een behoorlijk karwei, dus we raden je aan hier alleen aan te beginnen als je enige ervaring heeft met het bouwen en installeren van dit soort installaties.

http://youtu.be/mNb3md9NNYA

 

Toch liever een zonneboiler kopen? Kijk hoeveel je dit gaat kosten?

direct-offerte-aanvragen
Reactie plaatsen