Middelgrote windmolen voor de bebouwde omgeving

Middelgrote windmolen voor de bebouwde omgeving

Middelgrote windmolens voor de bebouwde omgeving zijn er nu ook voor particulieren en bedrijven.

Modellen

De vier modellen van de middelgrote windmolen hebben allemaal een verticale asturbine. Dit betekent dat deze middelgrote windmolen niet afhankelijk is van de windrichting, hij draait altijd. Hierdoor zijn deze windmolens geschikt voor de bebouwde omgeving, zij kunnen zowel op een plat dak als op een schuin dak geplaatst worden. Natuurlijk moet je altijd wel zorgen dat de molen wind kan vangen, dus niet tussen bomen plaatsen. Alle modellen draaien al bij een windsterkte van 1 m/s en beginnen stroom te produceren bij een windsterkte van 1,8 m/s, dit is windkracht 2. De lengte varieert van 6 meter tot 8 meter.

Gewicht

De middelgrote windmolens van 6 meter zijn 150 kg en 180 kg zwaar. Het gewicht van de molens van 8 meter is 240 kg en 310 kg.

Opbrengst

De modellen met de lengte van 6 meter hebben een geschatte opbrengst van respectievelijk 1000W en 2000W. Het model van 8 meter van deze middelgrote windmolen heeft een geschatte opbrengst van respectievelijk 3000W en 5000W.

Eigenschappen

HoogteGewichtWiekenRemPrijs


PRE WIND-V-1KW

6 mtr150 kg5


Elektromagnetische rem + PWM + 3 Fase dump load

€ 6.600,00


PRE WIND-V-2KW

6 mtr180 kg5


Elektromagnetische rem + PWM + 3 Fase dump load

€ 10.800,00


PRE WIND-V-3KW

8 mtr240 kg5


Elektromagnetische rem + PWM + 3 Fase dump load

€ 13.400,00


PREWIND-V-5KW

8 mtr310 kg5


Elektromagnetische rem + PWM + 3 Fase dump load

€ 22.200,00Geluid van de middelgrote windmolen voor de bebouwde omgeving

Er zijn metingen verricht voor deze windmolens, er is gemeten op 15 meter afstand van de generator. Er zijn drie metingen gedaan, van achteren, van opzij links en van opzij recht. De getallen zijn steeds het gemiddelde van de drie metingen. Het geluid van de kleinste windmolen is bij een windsterkte van 1-3 1,3 dB, het geluid van de grootste windmolen is bij een windsterkte van 20, dit is windkracht 8, 40,29 dB. De geluidmeting is inclusief het geluid van de wind zelf.

BTW plicht en windenergie

Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de eigenaar van zonnepanelen die stroomt teruglevert aan het net, BTW plichtig is. Dat wil zeggen dat hij/zij BTW moet betalen over het bedrag dat ontvangen wordt van de energieleverancier. Een voordeel is dat de BTW betaald over het bedrag van aankoop terug gevraagd kan worden. Nu is de situatie voor de teveel opgewekte stroom door de windmolen gelijk aan de teveel opgewekte stroom door de zonnepanelen. Informeer bij de belastingdienst hoe u moet handelen. In het blog "Ben ik BTW plichtig met zonnepanelen" kun je meer lezen over de BTW.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Behalve voor het isoleren van de woning worden er ook leningen verstrekt voor het opwekken van energie, dus voor zonnepanelen, zonneboilers of windmolens. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie van energie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een vaste rente van 3 tot 3,5 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl

Interesse in het kopen van een middelgrote windmolen?

emailadres achterlaten voor offerte  en we nemen contact met je op

 

Wing
Door

Wing

op 03 Aug 2017

geachte heer/mevrouw,We zijn geintereseeerd in de elktromagnetisch rem die u in uw windmolen plaatst. Wleke type en merk is het en waar kan ik het kopen? Wilt u het ook aan onsverkopen voor 600 euro?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 04 Aug 2017

Daar kan ik u helaas niet aan helpen.

wanders
Door

wanders

op 08 Jun 2015

wij zoeken een windmolen maximale hoogte 14 mtr met een jaar opbrengst van 10.000 kwh bestaat zoiets? het zou in de regio achterhoek geplaatst moeten worden maar is daar wel genoeg wind?

Reactie plaatsen