Gras dak

Het gras dak, een onderhoudsvrije isolatie. Om een grasdak te maken wordt het dak bedekt met een stevig waterdicht folie. Op de folie komt een laag turf en hierin wordt gras gezaaid. Voor grasdaken worden meestal grassoorten als plat beemdgras, schapengras, dravik en knolbeemdgras gebruikt. De turflaag neemt water op en hierop groeit het gras vanzelf tot een mooie egale graslaag. Eventueel overtollig water wordt opgeslagen in de turflaag voor drogere periodes of het verdampt geleidelijk. Door de graslaag op het dak zorg u voor een warmte regulerende laag en hoeft u dus minder te stoken. Met een grasdak bespaart u op de energierekening.

Turflaag isoleert neemt vocht op

De turflaag werkt als een deken op uw dak. U verliest minder warmte via het dak doordat het grasdak een isolerende laag vormt. Water wordt opgenomen door de turflaag en vastgehouden voor drogere of warmere periodes. Overtollig water wordt afgevoerd via afwatering of verdampt vanzelf. Het grasdak heeft een goede waterhuishouding en dankzij waterdichte folie onder de lagen turf en gras bent u verzekerd van een droog dak.

Het grasdak onderhouden

Het gras groeit maar heeft niet veel onderhoud nodig. Door het eens in de zoveel tijd te maaien of snoeien houdt u het grasdak in goede conditie. Eventueel kunt u het bemesten of gras bijzaaien op plekken waar het gras dun blijft. Het onderhoud van een plat grasdak is logischerwijs makkelijker dan een grasdak op een schuin dak.

Siergrassen op het dak

Met siergrassen op het dak heeft uw grasdak minder onderhoud nodig. Deze grassen zijn hoger en zorgt er voor dat fijn stof blijft hangen tussen de grassprietjes. Een grasdak met siergras zorgt daarmee voor een beetje schone lucht.
Reactie plaatsen