Daktuin

Met een daktuin maakt u van een plat dak een echte tuin waarin u ook kunt zitten en ontspannen. In deze tuin vindt u alles wat in een gewone tuin ook gebruikt wordt. Onder andere bomen, bestrating, grasveldjes en natuurlijk struiken en planten. Deze tuinen hebben daardoor ook hetzelfde onderhoud nodig als een reguliere tuin. U krijgt er echter een hoop voor terug. In plaats van een plat dak heeft u extra leefruimte en bovendien werkt de daktuin warmteregulerend voor de ruimte onder het dak.

Gevarieerde begroeiing in de daktuin

Omdat u met een daktuin dezelfde mogelijkheden heeft als met een echte tuin, kunt u ook gevarieerde begroeiing plaatsen in de tuin. In sommige daktuinen worden zelfs complete vijvers aangelegd. Niets doet dan meer denken aan het saaie plat dak dat eronder zit. De extra leefruimte werkt ontspannend en ziet er bovendien prachtig uit. Want in een mooie tuin wil iedereen lekker zitten met een drankje of een boek. Natuurlijk moet de constructie van het dak het gewicht van de daktuin wel kunnen dragen.

Onderhoud van de daktuin

Net zoals elke andere tuin heeft een daktuin onderhoud nodig. En dat onderhoud kan best wel intensief zijn, want bomen moeten gesnoeid worden, gras gemaaid en ook onkruid moet u wieden. Hiervoor kunt u een hovenier inhuren of zelf de tuin induiken. Voor diegenen die weinig ruimte hebben maar wel groene vingers is een daktuin daarom perfect. U komt tot ontspanning in de daktuin terwijl er door hetzelfde dak minder warmte de woning kan verlaten. De daktuindraagt dus ook bij aan energiebesparing en dat merkt u aan uw stookkosten!
Reactie plaatsen