Hovenier groendak

Een hovenier groendak is altijd handig. Tot eind jaren '90 waren er weinig hoveniers die groendaken aanlegden. Doordat met name in Duitsland veel kennis over dakbegroeiing en daktuinen was, deden de Nederlandse hovenier groendak hun kennis daar op. Inmiddels leggen veel hoveniers groendaken aan bij particulieren en bedrijven. Doordat de populariteit van het groendak een vlucht heeft genomen, zijn veel meer hoveniersbedrijven zich gaan richten op het aanleggen van groendaken en daktuinen.

Voordelen voor u

Als u een groendak door een hovenier laat aanleggen hoeft u zelf het dak niet op. De hovenier groendak kan aan de hand van uw situatie de mogelijkheden bepalen. Een ervaren hovenier kan bovendien bepalen of uw dak stevig genoeg is om een groendak te dragen en u in dien nodig in contact brengen met partijen die hierin verandering kunnen aanbrengen. Door een hovenier in te schakelen voor een groendak of daktuin weet u zeker dat afwatering en begroeiing goed zijn aangebracht. U krijgt ook garantie op het afgeleverde werk.

Ervaring en expertise

Een goede hovenier vinden loont de moeite. Door een ervaren hoveniersbedrijf voor uw groendak in te schakelen bent u verzekerd van een vlekkeloze aanleg. Daarnaast heeft u iemand om op terug te vallen bij vragen of advies. De expertise van een hovenier kan handig zijn als u tegen zaken aanloopt met uw groendak. De hoveniers die zich gespecialiseerd hebben in de aanleg en onderhoud van groendaken weten welke materialen kwalitatief goed zijn en hoe ze toegepast moeten worden. Zo heeft u lang plezier van uw groendak en blijft ook de warmteregulerende werking bewaard.

Lees meer: RTL 4 tuinman Lodewijk Hoekstra geeft tips over groene daken en verticale tuinen

Reactie plaatsen