Doe-het-zelf groen

Doe-het-zelf  groen dak maak je zelf als je handig bent.  Er zijn diverse kant en klare doe-het-zelf groendak pakketten te koop. Hiermee tover je een plat of hellend dak in korte tijd om in een prachtig groendak. Door het groendak bespaar je daarnaast energie, want de laag werkt warmte regulerend. Je verliest minder warmte via het dak en in de zomer blijft de ruimte onder het dak lekker koel. Ook een daktuin kun je zelf prima aanleggen, de onderlagen hiervoor koop je bij de specialist en de begroeiing plant je eenvoudig zelf. Houd voor een groendak wel rekening met de dakconstructie. Neem daarom als je twijfelt over de stevigheid altijd contact op met een expert.

Doe-het-zelf groen dak pakket

De doe-het-zelf groendak pakket waarmee je zelf een groendak aanlegt wordt compleet met folies, groeibodems en matten van sedum geleverd. In korte tijd leg je een groendak aan voor een gunstige prijs. Vaak zijn de pakketten gemaakt voor platte daken en schuine daken met een helling tot 15 graden. De sedummatten zijn vaak al voor 90% volgroeid. Bij andere plantlagen moet je rekening houden met een groeitijd van 1 tot 2 weken. Je dak ziet er al snel prachtig uit.Groen dak

Prijzen van doe-het-zelf groendak

Al voor een klein bedrag kun je een groendak zelf aanleggen. Kant en klare pakketten hiervoor zijn al te koop vanaf ongeveer € 30,- per vierkante meter. Een groendak hoeft dus helemaal niet duur te zijn. De kosten verdien je overigens ook terug doordat het dak een warmte regulerende werking heeft. Uiteindelijk is een groendak dus eigenlijk een duurzame investering.

Lees meer: RTL 4 tuinman Lodewijk Hoekstra geeft tips over groene daken en verticale tuinen

 
Reactie plaatsen