Hou het warm met verduisterende rolgordijnen

Wie de warmte binnen wil houden, doet er goed aan stevige gordijnen aan te schaffen. Gordijnen die de kamer volledig verduisteren, houden niet alleen licht van buiten tegen, maar zorgen ook dat de kou niet binnenkomt. Een goede isolatie dus!

Voor veel mensen is energiebesparing belangrijk. En niet alleen omdat het geld bespaart. Hoe meer energie je verbruikt, hoe hoger de uitstoot van CO2 en de gevolgen voor het klimaat. Ook in Nederland merken we dit steeds meer. Langere periodes van droogte en korte, maar zeer stevige regenbuien zorgen ook hier voor een duidelijk merkbare klimaatverandering. Met alle gevolgen van dien.

Een goed geïsoleerde woning

Als jij ook je steentje wil bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan, heb je de keuze uit veel mogelijkheden. Het isoleren van je woning is daarvan een van de belangrijkste. Hoe minder warmte wegsijpelt via niet geïsoleerde ramen, deuren, muren en kruipruimtes, hoe minder je hoeft te stoken.

Hou het warm met verduisterende rolgordijnen

Wie niet wil of kan investeren in energiebesparende maatregelen als isolatie van gevel, dak en kruipruimte, kan beginnen met stevige rolgordijnen. Goede verduisterende rolgordijnen zijn niet duur en hebben een sterke isolerende werking. Je vindt deze en andere goede rolgordijnen onder andere bij raamdecoratie.com.

Coating

Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van een speciale coating die geen licht door laat. Deze zelfde coating zorgt voor een goede isolerende laag. Je hebt dus én geen last van hinderlijk buitenlicht én je houdt de warmte binnen en de kou buiten.

Tips om energie te besparen

Naast goede isolerende (rol) gordijnen zijn de volgende tips makkelijk uit te voeren (en je betaalt er niet voor)
  • Laat de cv `s avonds eerder uitschakelen (de kamer blijft nog lang warm)
  • Stook niet in kamers waar je niet bent
  • Zorg dat deuren naar andere kamers waar je niet verblijft dicht zijn
  • Ook binnendeuren hebben kieren. Ook hier kan je een gordijn hangen
Reactie plaatsen