Duettegordijnen zijn ideaal om duurzaam met energie in de woning om te gaan

Je wilt energie besparen in huis. Je hebt gehoord dat isolatie van je woning een goede manier is. Maar dat is kostbaar en daarvoor zal je misschien eerst moeten sparen. Wil je direct met energie besparen beginnen? Denk dan eens aan goede gordijnen. Die houden de kou tegen en de warmte binnen.

Isoleren is prijzig

De meeste mensen denken dat energiebesparende maatregelen veel geld kosten. Voor een deel is dat waar. Voor het isoleren van je dak ben je al snel zo`n €1000 euro kwijt, afhankelijk van de grootte natuurlijk. En voor isolatie van de kruipruimte is €1500 niet uitzonderlijk.

Duette gordijnen

Maar je kan ook duurzaam met energie in je woning bezig zijn, zonder direct veel te investeren. Ik ben zelf op zoek gegaan naar gordijnen die goed isoleren en toch ook mooi zijn. Ik kwam uit bij een bepaald type rolgordijnen: Duette gordijnen. Je vindt op deze site veel informatie over goede en betaalbare duettegordijnen.

Isolerende werking

Duette gordijnen zijn anders dan gewone rolgordijnen. Ze bestaan uit twee lagen stof met daartussen een honingraatstructuur. Deze luchtlagen, afgesloten door stof, zorgen voor een goede isolerende werking. Daardoor hou je op hete dagen de hitte buiten en op koude dagen de warmte binnen.

Tips om energie te besparen

Deze rolgordijnen zijn dus uitstekend te gebruiken voor isolatie. Nog een paar tips waar je op kan letten om goed energie te besparen.

Tip 1
Sluit op hete dagen de gordijnen op een vroeg tijdstip. Doe dit voordat de zon er op staat.

Tip 2
Zorg dat ramen en deuren in goede staat zijn. Oude deuren en ramen met kieren helpen niet als het gaat om energie besparing. Duette gordijnen hebben dan niet het gewenste effect.

Tip 3
Hou de gordijnen juist open in voor- en najaar als de zon schijnt. De warmte van de zon biedt voldoende en de kachel kan dan wat lager.
Reactie plaatsen