Energiesubsidie

Omdat de overheid energiebesparing door isolatie wil stimuleren, heeft u in bepaalde gevallen recht op subsidie. De subsidieregelingen voor isolatie zijn meestal kort van kracht omdat het om bepaalde budgetten gaat die na verloop van tijd op zijn. Ook gaat het vrijwel altijd om relatief kleine bedragen. Het zijn bijdragen in de kosten om u te stimuleren energie te besparen. De belangrijkste subsidies voor isolatie en energiebesparende maatregelen zijn onder te verdelen in de volgende categorie├źn: -

Overheidssubsidies
Provinciale subsidies
Gemeentelijke subsidies

Politiek niet gunstig voor energiebesparing

Op dit ogenblik moet er op alle vlakken veel bezuinigd worden. Qua subsidie is er daarom op dit moment ook niet zoveel te halen. Politiek gezien ligt dit op het moment nu eenmaal gevoelig. In de toekomst is het goed mogelijk dat er nieuwe subsidieregelingen komen voor energiebesparing en isolatie. Als het economisch beter gaat in Nederland zijn de mogelijkheden voor subsidies al een stuk groter. Toch blijft het lastig voorspellen. De focus kan natuurlijk ook op hele andere zaken komen te liggen.

Leningen voor duurzame of energiebesparende doeleinden

Om energie te besparen kunt u ook geld lenen. Dat kan via de bank onder normale voorwaarden maar het kan ook anders. In een aantal gevallen sluit u namelijk gunstige leningen af voor isolatiedoeleinden. Ook hier gaat het om een stimulans om te gaan isoleren. De kosten voor een energiebesparingskrediet of duurzaamheidslening zijn lager dan die voor een normale lening. Uw gemeente of provincie kan u meer vertellen over dit soort leningen. Maar ook in dit geval mag u zich niet rijk rekenen. Geld lenen kost nu eenmaal geld.

Bekijk alle subsidies op de energiesubsidiewijzer

Reactie plaatsen