Kosten verticale tuin

De kosten voor een verticale tuin zijn best pittig. Houdt, als u een verticale tuin aan laat leggen, rekening met een bedrag van tussen de € 150,- en € 750,- per vierkante meter. De prijs hangt sterk af van uw wensen, want ook qua beplanting kunt u alle kanten op. De hovenier maakt uw verticale tuin helemaal compleet voor dit bedrag. Om een prijsindicatie voor uw situatie te krijgen raden we u aan om contact op te nemen met een hovenier.

Een kant en klare verticale tuin kost minder

Als u zelf een verticale tuin aanlegt bent u minder geld kwijt. De besparing zit hem met name in de uren. De tijd die een hovenier kwijt zou zijn, hoeft u nu niet af te rekenen. U koopt de frames en beplanting en gaat zelf aan de slag. Een beetje handig moet u wel zijn, maar op zich is het boren in de gevel en het monteren van de verticale tuin niet al te moeilijk. Als u niet zeker bent van uw zaak kunt u natuurlijk altijd nog een vriend of buurman met 2 rechterhanden om hulp vragen. De kosten van complete pakketten voor verticale tuinen lopen uiteen van € 50,- en € 350,- per vierkante meter.

Voorbeeld verticale tuin Utrechtverticale tuinen lunetten

Op de foto een verticale tuin in de Utrechtse wijk Lunetten. Er is gewerkt met gerecycled rubber. Daar zijn vetplantjes ingezet. De wanden moeten nog groen kleuren. Deze verticale tuin is een initiatief van de gemeente Utrecht en een woningbouwvereniging.

Doe-het-zelf

Als u voor weinig geld een verticale tuin wilt aanleggen kunt u het beste de materialen voor de frames los kopen en deze zelf maken. Het kost u wat tijd om de frames voor de verticale tuin te maken, maar op die manier bent u het minste geld kwijt. Als bijkomend voordeel kunt u de frames op maat maken. Een smal stukje gevel aankleden is dus geen enkel probleem. De kosten voor de aanleg van een verticale tuin hangen sterk af van de materialen die u gebruikt.

Lees hier ook het blog van RTL 4 tuinman Lodewiijk Hoekstra over verticale tuinen en groene daken.
Reactie plaatsen