Zelf een verticale tuin maken

Zelf een verticale tuin maken

Zelf een verticale tuin maken

Als je een beetje handig bent kun je zelf een verticale tuin maken. De frames en montagematerialen koop je bij een tuincentrum of hoveniersbedrijf. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de beplanting. De frames monteer je tegen de gevel en zodra de plantjes geplant zijn is je verticale tuin klaar. De doe-het-zelver met groene vingers kan daarna genieten van een prachtige tuin die weinig ruimte inneemt en bovendien warmteregulerend werkt voor de gevel erachter. Energie besparen en genieten van mooie beplanting dus!

Doe-het-zelf verticale tuin

Naast kant en klare pakketten voor de verticale tuin, kun je de frames natuurlijk ook helemaal zelf maken. In dat geval kun je het beste op internet inspiratie opdoen. Verschillende liefhebbers hebben foto's van hun doe-het-zelf verticale tuin op internet geplaatst. Ook adviezen en bouwtekeningen voor verticale tuinen vind je op internet. Als je tegen vragen aanloopt kun je meestal wel bij een collega doe-het-zelver terecht. En als je er niet uitkomt schakel je natuurlijk alsnog een hovenier in.

Bespaar geld op de verticale tuin

Een doe-het-zelf verticale tuin betekent automatisch dat de aanleg minder geld kost. De kosten voor een hovenier hoef je niet te maken als je zelf de tuin aanlegt. Verder kun je ook op de verticale tuin besparen als je de frames zelf maakt. Materiaal kopen en zelf frames voor de tuin in elkaar zetten scheelt ook een beetje ten opzichte van kant en klare materialen voor de verticale tuin. Als je 2 rechterhanden heeft kun je snel en goedkoop van een verticale tuin genieten.
Reactie plaatsen