Wat is er nu mooier dan een compleet appartementencomplex dat is aangekleed met een verticale tuin. Elk balkon, elk stukje vrije gevel groen aangekleed. Als collectief verticale tuinen aanleggen kan financieel erg gunstig zijn. Door groot in te kopen als collectief kunt u kortingen bedingen en zo besparen op de aanschafkosten van uw verticale tuin. Daarnaast werkt de verticale tuin tegen uw gevel warmte regulerend, dus de tuin levert ook een kostenbesparing op uw verwarming op. Als u collectief een verticale tuin wilt aanleggen, moet u uw buren aansporen om mee te doen. Door met een aantal hoveniers te gaan praten komt u er vanzelf achter welke kortingen u kunt bedingen.
Het collectief staat samen sterk
Verticale tuinen zijn prachtig als aankleding voor elk gebouw. Als u de kosten ervan kunt delen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Collectieven worden meestal opgestart vanuit een stel alerte particulieren. Er zijn ook andere collectieven die zich bezig houden met energiebesparing. Bijvoorbeeld op het gebied van zonnepanelen of windenergie. Gezamenlijk profiteert u met uw buren of medebewoners van extra voordeel. En natuurlijk merkt u de energiebesparing ook in uw portemonnee.
Warmte regulerende werking
Dat verticale tuinen warmteregulerend werken zou iedereen op zijn minst geïnteresseerd moeten maken in deze tuinen. Een verticale tuin levert besparing op en dat vindt iedereen prettig. Meer geld overhouden voor leuke dingen en tegelijkertijd genieten van een groene gevel op uw huis. De verticale tuin kost natuurlijk wel geld. Als de investering zo laag mogelijk is en uiteindelijk ook wordt terugverdiend door de kostenbesparing geeft u uw omgeving eigenlijk 2 redenen om mee te doen. Collectief een verticale tuin aan laten leggen loont dus de moeite!