Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

SolarWatt presenteert batterij MyReserve

article content

SolarWatt presenteert batterij MyReserve

SolarWatt komt nu met MyReserve, de thuisbatterij (grote accu) vergelijkbaar met de Powerwall van Tesla. Op 30 april werd door Elon Musk van Tesla met veel tromgeroffel de Powerwall gepresenteerd. Maar nu is er ook dit andere bedrijf (ook met een fikse link naar een autofabrikant, namelijk BMW) dat een opslag voor zonne-energie heeft ontwikkeld. De SolarWatt, met anderhalf keer zoveel opslagruimte als de Powerwall. 

Iedereen met zonnepanelen weet dat de teveel opgewekte energie teruggeleverd kan worden aan het net. De energiemaatschappij houdt bij hoeveel kWh er teruggeleverd is. Op sombere dagen, die wij in Nederland regelmatig hebben, leveren de zonnepanelen of de kleine windmolen niet voldoende op om aan jouw energievraag te voldoen en dan ga je dus over op de kWh van je energiemaatschappij. Dit noem je salderen: hoeveel heb je teruggeleverd minus de hoeveelheid die je hebt verbruikt. Zolang deze salderingsregeling bestaat is het voor de meeste eigenaren van zonnepanelen en windmolens niet interessant om een batterij aan te schaffen. Maar voor iedereen die volledig off grid wil of moet gaan, zijn de nieuwste ontwikkelingen wel interessant.

De Powerwall van Tesla

De Powerwall is de thuisaccu van Tesla, een batterij van 1 meter bij 1,5 meter. Strak design en passend in ieder interieur. Deze accu is op 30 april met veel tromgeroffel door Elon Musk van Tesla gepresenteerd. Twee varianten. De kleinere kan 7kWh opslaan en kost 3000 dollar. De grotere kan 10 kWh opbergen en kost voor 3500 dollar. De batterij is een  lithium-ion batterij, die vervangen kan worden.

En nu dan de nieuwe batterij van Solarwatt: MyReserve

Solarwatt is een Duits bedrijf dat sinds 1993 zonnepanelen ontwikkelt. Solarwatt is voor 90% eigendom van BMW-eigenaar Stefan Quandt. In alle stilte is Solarwatt in samenwerking met BMW i (electric) bezig met het ontwikkelen van een thuisaccu, met de mooie naam: MyReserve. Ook hier gaat het om een lithium ion batterij. MyReserve heeft een capaciteit van 4,4 kWh en kost € 5.499,00. De grote variant kan tot 11 kWh opslaan.

Wandkast met elektronica

De MyReserve van 4,4 kWh bestaat uit een wandkast met elektronica, twee accumodules van ieder 2,2 kWh en een afdekkap. Door de wandkast uit te breiden met meer modules kan de capaciteit opgevoerd worden tot 11 kWh. De accu kan 93% van de opgeslagen energie terugleveren, het verlies is dus 7%. MyReserve werkt op alle zonnepanelen systemen dit in tegenstelling tot de Powerwall.

Presentatie op Intersolar beurs

Morgen, 10 juni 2015, wordt de accu in München gepresenteerd op de Intersolar beurs. De verwachting is dat de accu ook snel in Nederland te koop zal zijn.

Ik vind het leuke en goede ontwikkelingen! Zo wordt voorkomen dat er veel energie en geld wordt verspild aan kostbaar transport van energie. Ook de deze week gelanceerde slimme laadpaal is zo`n mooie ontwikkeling. In Utrecht zijn 20 van deze slimme laadpalen neergezet. De palen zorgen ervoor dat de accu van elektrische auto`s wordt opgeladen met zonne-energie. En dezelfde zonne-energie kan je dan `s avonds gebruiken. De auto als batterij voor je overtollige zonne-energie!

Comment Section

4 reacties op “SolarWatt presenteert batterij MyReserve


Door Ger Pelser op 22 november 2016

Vraag zijn de zone panelen beloopbaar ?


Door Leo Schulpen op 8 februari 2019

Omdat het gelaagde glaspanelen zijn is het niet raadzaam om er op te lopen .
Iedere beschadiging is een verlies van opwekcapaciteit .


Door jan stomphorst op 10 juni 2015

graag zoveel mogelijk inf .
gr jan s


Door Pine Berg op 16 juni 2015

Beste Jan, Dank voor je reactie op mijn bericht over de SolarWatt. Hier meer info over de andere thuisbatterij die op dit moment wordt ontwikkeld.

Plaats een reactie


*