Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor thermoskussens kies

Harry Hazenberg van het bedrijf FT Bouwservice is nog niet uit de kruipruimte geklauterd of ik voel het verschil al. Onder een klein stukje van de kamervloer is beton gestort en dit kan niet worden geïsoleerd. Mijn hand wordt snel koud als ik hem daar op de vloer leg. Onder de rest van de houten kamervloer hangt nu een dikke laag reflecterende folie. Als ik hier mijn hand leg, voelt het veel warmer.

In dit vijfde en laatste deel van mijn blog over kosten vloerisolatie beschrijf ik mijn ervaringen met kruipruimte isolatie, welke keuze ik heb gemaakt voor isolatie van de kruipruimte en waarom. Hoe pakt het uit? Wat is het beste isolatie materiaal? Dit blog is de laatste van een reeks blogs over kosten vloerisolatie en bodemisolatie. In deze serie blogs beschrijf ik wat er gebeurt als je een isolatie offerte plaatst en wat voor isolatie adviezen je krijgt van isolatiebedrijven.

Bestelauto

Het is woensdagochtend 8 uur als Harry Hazenberg met zijn kleine bestelauto voor de deur staat. Koffie? Nee, eerst aan de slag. Hij trekt zijn rode overall aan en kruipt de kruipruimte is. Veertig centimeter hoog. Hij liever dan ik. Er ligt nogal wat rotzooi in de kruipruimte. Oude elektriciteitskabels, wat restanten plastic buizen en oude verfblikken. Het meeste blijft gewoon liggen. Harry legt er een groot stuk zwaar plastic overheen.

Kruipruimte isolatie met folie

Uit zijn bestelauto haalt hij vervolgens grote rollen Isoltrend (zie foto). De reflecterende folie wordt door Harry, liggend op zijn rug, tussen de vloerbalken gespijkerd. Om 12 uur is hij klaar. Resultaat: Kamervloer zonder isolatie 17 graden. Kamervloer met isolatie 19 graden. Kruipruimte zonder isolatie 14 graden. Kruipruimte met isolatie 12 graden. Het bewijs is geleverd. Kosten 1000 euro inclusief, want het stukje waar hij niet kan isoleren, trekt hij af van de oorspronkelijke offerte.

Zoals in de eerdere blogs over dit onderwerp gemeld, worden, als je een offerte hebt aangevraagd, verschillende adviezen gegeven. Ook de kosten lopen nogal uiteen. Wij kregen de volgende offertes voor de isolatie van onze kruipruimte van ongeveer 38 vierkante meter. Wat kost vloerisolatie?

Prijzen isoleren kruipruimte

  • Een laag van 35 centimeter isolatiechips (EPS): 714 euro
  • Isolatiefolie van het merk Isobooster tegen de onderkant van de kamervloer en een hard plastic laag op de bodem: 1554 euro
  • Tonzon thermoskussens tegen de onderkant van de kamervloer en een laag hard plastic op de bodem: 1410 euro
  • Een laag schelpen van 25 centimeter op de bodem van de kruipruimte : 895 euro
  • Isolatiefolie Isoltrend tegen de onderkant van de vloer en een laag hard plastic op de bodem: 1121 euro
  • XPS platen (een hard soort piepschuim) tegen de onderkant van de vloer: 1469 euro

Een aantal bedrijven die een offerte zou uitbrengen, nam geen contact op. NUON isolatie heb ik zelf afgezegd omdat die vooral met purschuim werken en pur vloerisolatie wil ik niet, vanwege de mogelijk schadelijke dampen die vrijkomen als het niet goed uithard.

Isolatiebedrijven

Na veel wikken en wegen kies ik voor het isolatiemateriaal Isoltrend. Ik kies niet voor een bedrijf, maar voor het isolatiemateriaal met de beste kwaliteit/prijs verhouding. Isoltrend (op internet is er weinig over te vinden) is een reflecterende folie met luchtlaagjes.

Je kunt bij ons een offerte aanvragen voor isolatie met isolatiefolie. Klik hier voor het aanvragen van de offertes.

 

Blog 1: Ervaringen met het aanvragen van een offerte voor vloerisolatie

Blog 2: Wat doet een isolatie-adviseur

Blog 3: Offerte vloerisolatie voor verschillende isolatiematerialen, voor- en nadelen

Blog 4: Kosten isolatiematerialen vloerisolatie

Blog 5 (slot): Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor voor thermoskussens kies.