Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Kleine windmolen nog niet te koop

article content

Kleine windmolen nog niet te koop

De kleine wokkel vormige windmolen, De Liam, is nog steeds niet te koop. Dat is jammer, maar wij houden moed. Het blijkt maar weer eens dat de ontwikkeling van een nieuw product lastig is, vooral wanneer het op de markt moet worden gezet. Sinds 2013 volgen wij de ontwikkelingen van De Liam op de voet. We geven informatie aan onze bezoekers en houden de marktontwikkeling in de gaten. In dit blog brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De Liam is een wokkelvormig kleine windmolen, bedoeld voor de stad. Meer dan 10 jaar is door ontwikkelingsmaatschappij De Archimedes gewerkt aan het ontwerp. De Liam is een compacte molen, die makkelijk op het dak van een huis kan worden Kleine windmolen Liam van Archimedesgeplaatst. Hij is ontworpen om zo goed mogelijk de turbulentie op te vangen. Maar net als met andere kleine windmolens is het rendement sterk afhankelijk van de windkracht. Vooral in gebieden met veel wind zou deze Liam rendabel zijn. (Hier lees je meer over De Liam).

Windmolen is te koop, niet te koop, wel te koop….

In eerste instantie zou De Liam in 2014 in Nederland te koop zijn. Tijdens een goed bezochte productpresentatie in de Rotterdamse RDM haven werd De Liam met veel tromgeroffel gepresenteerd. Nationaal en internationaal was de belangstelling voor de Liam groot. De eerste containers waren al, zo leek het, vanuit Korea (waar de molen wordt gemaakt) in aantocht.

Niets was minder waar. De molen moest daarna nog getest worden op diverse locaties in de wereld. De kinderziektes moesten er nog uit. Vervolgens waren de ontwikkelaars niet tevreden over de omvormer. En dit betekende een volgende vertraging. De ontwikkeling van een omvormer, speciaal voor De Liam, werd in gang gezet.

Bestellen werd mogelijk

Daarna werd het mogelijk de molen te bestellen. Het verplicht nog niets, maar je staat op een lijst van belangstellenden. Dit was in februari 2015. In september 2015 kregen wij bericht dat de bestellingen op „hold” waren gezet omdat ze in Zuid Korea nog een bepaalde koppeling in de windtunnel wilde testen. In oktober 2015 hoorden wij dat de nieuwe omvormer zo goed als klaar was. Wel moest de omvormer nog getest worden met de generator. Alles om een zo hoog rendement uit de turbine te krijgen. Oké, prima. Beter nog even wachten op een goed product, dan een windmolen kopen waar je eigenlijk niets aan hebt.

Maar dan…..

Binnen De Archimedes, de ontwikkelaar van de Liam, zijn afgelopen september wat bestuurlijke veranderingen opgetreden. Ontwikkelingsmaatschappij De Archimedes functioneert als zodanig niet meer. Wat dit voor gevolgen heeft voor De Liam is ons niet bekend. Geruchten gaan over een doorstart of een verkoop. Verwacht wordt dat binnen een paar maanden meer duidelijk is over de toekomt van De Liam in Nederland. We houden je op de hoogte!

Interesse in kleine windmolensWindchallenge 1.7

Interesse in deze windmolen?Je kan natuurlijk nog steeds laten weten dat je interesse hebt in deze windmolen. Dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Ondertussen zitten we natuurlijk niet stil en zij we op zoek gegaan naar nieuwe alternatieven voor deze windmolen. We hebben 4 type windmolens voor je geselecteerd. Ieder met z`n eigen specificaties. Hier lees je meer over deze windmolens.

Wil je op de hoogte blijven van de Liam en nieuwe ontwikkelingen rond kleine windmolens? Vul dan het formulier hieronder in.

Comment Section

19 reacties op “Kleine windmolen nog niet te koop


Door Cocky Hoogeveen op 22 februari 2016

Goedemiddag,
Als u een molen zelf wilt bouwen, kan ik u adviseren lid te worden van onze facebook groep “Kleine Windmolen”.
Klik op bijgaande link en meld je aan. Je lidmaatschap wordt door ons vervolgens goedgekeurd . https://www.facebook.com/groups/784265091604468/
In deze groep kan je je vraag stellen. Ik weet dat andere leden van de groep hier ook mee bezig zijn (geweest).
groet
Cocky Hoogeveen


Door janderuiter op 8 februari 2016

ik wilde 2 liam’s gaan plaatsen maar werd door de gemeente terug gefloten ,het mocht niet het was zogenaamt esthetisch onverantwoord, terwijl er nota bene op nog geen km afstand in de buurgemeente 3 windmolens van 140 m hoog staan te draaien ik mocht nog wel 85€ legeskosten voor hun weiger advies betalen ,ronduit schandalig ,lang leve de gemeente hardinxveld- giessendam!!!


Door Frans Verkade op 8 februari 2016

Ik wilde er ook een aanschaffen maar helaas.
Zijn er vergelijkbare molens op de markt?Door W. Boom op 7 februari 2016

Jammer hoor.
Ik heb bij de ophaalbrug in Hellevoetsluis een dergelijke molen zien staan, en zou er wat graag een op het dak hebben…..


Door Jan op 7 februari 2016

Tja, ik ben inmiddels niet meer optimistisch over de Liam. Feitelijk onbegrijpelijk in deze tijd dat het er zo bij blijft zitten na veel poeha (maar te weinig goede testen). Zonde wel, want dit leek, in elk geval totdat de prijs ineens verdubbeld werd, een goede aanvulling op mijn zonnepanelen te kunnen worden. Ik zoek verder.Door Rob op 6 februari 2016

Hopelijk wordt de prijs een stuk interessanter. laatste berichten daaromtrent, waren op zijn zachtst gezegd zeer zorgelijk.


Door Pine Berg op 7 februari 2016

Beste Rob, inderdaad. De prijs ligt nu, inclusief installatie, omvormer en dergelijke tussen de acht en tienduizend euro.


Door Nico Lowie op 6 februari 2016

zo’n potentieel en dan dit bericht… jammer!
Hoop dat er een doorstart volgt van dit produkt


Door Frans Mutsaers op 6 februari 2016

Jammer dat er waarschijnlijk te veel kinder ziektes in zitten. Aan de andere kant is het erg moeilijk om een nieuw product in de markt te zetten.


Door Bert op 6 februari 2016

Zal het er ooit van komen


Door Pine Berg op 6 februari 2016

Ha Bert, We houden het in de gaten. Ondertussen zijn we wel bezig met alternatieven.


Door Lex op 6 februari 2016

Ziet er leuk uit,
Alles zal afhangen van de prijs en de opbrengst en bouwkwaliteit het terugverdien model & tijd.

Voor op een boot lijkt het me niet geschikt gevaarlijke ronddraaiende delen.


Door Pine Berg op 6 februari 2016

Beste Lex,
Dank voor je reactie op de kleine windmolen. Inderdaad, de prijs en de terugverdientijd zijn nog steeds niet duidelijk. De terugverdientijd hangt natuurlijk ook af van de windkracht. Voor op de boot zijn ze begonnen met een nog wat kleiner exemplaar. Daar hebben we ook over geschreven. Dat staat hier. Maar ook van deze kleine windmolen is de toekomst onzeker.


Door Froukje op 6 februari 2016

Jammer dat de kleine Liam misschien niet komt. Dit is nl iets waar ik in geloof. Wind is er altijd en vaak ook relatief constant. Zonnepanelen zijn nog niet goed genoeg integreerbaar en dus lelijk en relatief te duur. Ik blijf hopen op de kleine Liam


Door Pine Berg op 6 februari 2016

Hoi Froukje,
Dank voor je reactie. Wij ook!


Door O.J. Breunesse op 6 februari 2016

We blijven het met grote interesse (en veel ongeduld!) volgen en hopen op spoedig “groen licht”.


Door Pine Berg op 6 februari 2016

Beste,
Dank voor je reactie op dit bericht over de kleine windmolen. Ja, ik hoop het ook. Het is een geweldig product.
Maar het moet wel goed werken en een redelijk rendement hebben.

Plaats een reactie


*