Groen

Groen is duurzaam. Wanneer energie duurzaam wordt opgewekt of wanneer producten milieuvriendelijk worden geproduceerd worden ze groen genoemd. Dit is de kleur van de natuur, van bomen en planten. En dus ook een verzamelbegrip voor alles wat milieuvriendelijk, ecologisch verantwoord en duurzaam is. In termen van energie besparen denken we natuurlijk aan groen geproduceerde isolatiematerialen als kurk, schelpen en schapenwol. Deze kleur is zo duurzaam mogelijk en het beste voor het milieu. En daar zijn we allemaal bij gebaat want dankzij het groen op onze planeet hebben wij zuurstof om te leven!

Isolatiematerialen

Als je je huis wilt gaan isoleren of laten isoleren, heb je keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Wanneer je kiest voor natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld schapenwol, vlas en hennep kun je dit ook "groene" of duurzame materialen noemen. Naast goede isolerende eigenschappen hebben deze materialen vaak ook een positief effect op het binnenklimaat van je woning. Een nadeel is dat deze materialen in aanschaf duurder zijn.

Groene energie

Duurzame energie wordt ook wel groene energie genoemd. Deze energie is opgewekt zonder het milieu daarbij te belasten of in ieder geval zo min mogelijk te belasten. Deze elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen of windenergie. Voor deze verwarming worden zonneboilers of warmtepompen ingezet. Deze energie kun je ook bij jouw energieleverancier afnemen: groene stroom is daar een goed voorbeeld van.

Planten, bomen en tuinen

Groen is ook alles wat letterlijk dat is: bomen, planten en grassen. Je tuin is veelal deze kleur, maar je kunt je tuin ook nog groener maken. Een groen dak is een tuin maar tegelijkertijd efficiënt warmteregulerend. Voor verticale tuinen geldt hetzelfde alleen zijn verticale tuinen warmteregulerend voor de muren. Hartstikke goed dus!

Ondernemen

Ondernemers die groen ondernemen belasten het milieu zo weinig mogelijk bij zaken als de bedrijfsvoering, het produceren van producten en alles wat verder komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Ook het bedrijfspand is natuurlijk geïsoleerd en als het goed is wekken deze ondernemers hun eigen elektriciteit op met zonnepanelen of een windmolen.
Reactie plaatsen