Provincie

Of uw provincie ook subsidies verleent als u energiebesparende maatregelen neemt kunt u terugvinden op de website van uw provincie. In veel gevallen zijn er provinciale subsidies op het gebied van energie en energiebesparing. De subsidies komen allemaal op hetzelfde neer: u wordt beloond voor het feit dat u maatregelen neemt om uw woning energiezuiniger te maken. Het zijn meestal geen grote bedragen. Om energie te besparen is het altijd interessant om maatregelen te nemen. De provincie stimuleert haar inwoners door middel van kleine subsidies om bewust met energie om te gaan.

Specifieke eis voor energiebesparing

Ook de provincie stelt specifieke voorwaarden voor u recht hebt op subsidie. De energie die u bespaart wordt gemeten met de Energie Index. Dit is een getal dat een indicatie geeft van het energielabel van uw woning. De eis die de provincie stelt is bijvoorbeeld dat u een verbetering van 0,75 op de Energie Index moet realiseren. Alleen als u daaraan voldoet krijgt u de subsidie uitgekeerd.

Politiek zwaar weer voor subsidies

Door de matige economische situatie waarin we zitten keren sommige subsidies niet terug nadat het budget verbruikt is. Er is daarvoor simpelweg geen ruimte en politiek gezien is het ook moeilijk om er in deze tijd draagvlak voor te creƫren. Aan de andere kant komen er vaak andere interessante subsidies voor terug. Houd daarom de website van uw provincie in de gaten voor de actuele subsidieregelingen. Ook voor energiebesparing zitten er ongetwijfeld interessante subsidies bij.

Bekijk alle subsidies op de energiesubsidiewijzer
Reactie plaatsen