Energieprijzen

De energieprijzen vergelijken kan u een hoop voordeel opleveren. Vooral als u overstapt naar een andere leverancier kunt u grote korting verwachten. Het tarief dat u betaalt hangt ook af van het soort contract dat u afsluit. Voor zowel gas als elektriciteit zijn tegenwoordig contracten voor een bepaalde tijd gebruikelijk. Met dit soort contracten krijgt u doorgaans hoge kortingen.

Prijzen voor stroom in 2011

Gemiddeld kost grijze stroom ongeveer 22 cent per kWh, uitgaande van enkeltarief. Van deze prijs is 7 cent voor de stroom zelf, 11 cent energiebelasting en 3,5 cent is voor de btw. De vaste kosten voor elektriciteit zijn gemiddeld zo'n € 246,- (inclusief btw) per jaar. De prijs kan hoger of lager uitvallen door bijvoorbeeld een dubbeltariefmeter of een contract voor bepaalde tijd. Overstappen naar groene stroom maakt qua kosten niets uit. De kosten voor milieuvriendelijke groene stroom zijn gelijk aan die van grijze stroom.

Prijzen voor gas in 2011

Gas kost voor een gemiddeld Nederlands huishouden 58 cent per m3. De prijs bestaat uit gas (32 cent), energiebelasting (17 cent) en btw (9 cent). De vaste kosten voor gas zijn gemiddeld € 180,- per jaar inclusief btw. Overstappen naar een andere gasleverancier kan u veel geld schelen. Zeker bij contracten voor bepaalde tijd zijn hoge kortingen vrij gebruikelijk.

Variabele energieprijzen

Kiest u voor variabele energieprijzen dan is onder meer de olieprijs een belangrijke indicator. Als de verwachtingen uitwijzen dat de olieprijzen gaan dalen, dan dalen de energieprijzen vaak mee. Uw energiekosten vallen dan lager uit. Het nadeel van variabele energieprijzen is dat ze dus ook net zo goed hoger uit kunnen pakken. De meeste mensen vergelijken energiecontracten daarom op basis van vaste energieprijzen.

Kijk ook eens op de site van de consumentenbond voor een betrouwbaar overzicht van de energieprijzen.

Bent u op zoek naar een energie leverancier?

Is uw huidige energie leverancier te duur en u wilt weten waar u zo goedkoop mogelijk energie kan afnemen?
Vraag nu offertes aan en vergelijk de tarieven van meerdere energie leveranciers!
Vind de voordeligste energie leverancier voor het leveren van energie. U kunt offertes aanvragen voor:

Gas
Elektriciteit
Gas en elektriciteit
Reactie plaatsen