Energieleveranciers

Er zijn verschillende energieleveranciers. De kans is groot dat jouw energieleverancier grijze en groene energie levert. Maar er zijn ook energieleveranciers die alleen maar groene stroom en groen gas leveren. Met groene energie wordt het klimaat zo min mogelijk belast. De tarieven zijn gelijk aan die van grijze energie. Om het milieu te besparen is overstappen naar een groene leverancier dus een must. Voor je portemonnee is overstappen in sommige gevallen overigens ook interessant. Op houhetwarm.nl vind je de energieprijzen.

Leveranciers van groene energie

Eigenlijk leveren alle energieleveranciers in Nederland voor een deel groene energie. De percentages hiervan lopen wel erg uiteen. De energie van de ene leverancier is voor 5% groen, terwijl er ook energieleveranciers zijn die voor 95% groene energie leveren. Groen gas wordt gewonnen uit onder andere mest en landbouwafval. Groene stroom wordt opgewekt door wind, zon en biomassa. Dankzij het stroometiket moet elk energiebedrijf sinds 2005 publiceren waar hun stroom vandaan komt. Voor gas zijn hiervoor geen regels.

Energieleveranciers vergelijken op prijs

Jouw regioleverancier is vaak niet de goedkoopste. De andere leveranciers willen graag concurreren met jouw regioleverancier. Ze bieden dan ook regelmatig gas en stroom tegen lagere tarieven dan je gewend bent. Door de tarieven van de energieleveranciers naast elkaar te leggen kun je al snel besparen op de kosten voor energie. Met een contract voor bepaalde tijd stap je na bijvoorbeeld een jaar net zo makkelijk weer over naar een andere energieleverancier. Je moet er even induiken, maar je bespaart op die manier makkelijk een paar tientjes per jaar. Vergelijk verschillende energieleveranciers voor het voordeligste energietarief.
Kijk ook eens bij de consumentbond, voor betrouwbare en objectieve informatie over energieprijzen.
Ilse
Door

Ilse

op 21 Jul 2014

De website http://123energievergelijker.nl/ heeft mijn zoektocht naar een groene energieleverancier een stuk makkelijker gemaakt! Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Greenchoice én ik bespaar nu 450 euro op jaarbasis! Misschien dat iemand hier iets aan heeft.. http://123energievergelijker.nl/" rel="nofollow">energieleveranciers vergelijken Succes met overstappen!

Reactie plaatsen