Besparen

Iedereen kan besparen op stroomverbruik, ook jij! In je huis heb je talloze elektrische apparaten die allemaal stroom verbruiken. Sommige apparaten staan dag en nacht aan, andere alleen wanneer je ze gebruikt. Ze hebben 1 overeenkomst: ze verbruiken allemaal stroom. Door bewust om te gaan met elektrische apparaten kun je elektriciteit besparen.

Energiezuinige apparaten

De apparaten die je hebt zijn vast niet allemaal even modern en energiezuinig. Kijk als je een apparaat gaat vervangen ook naar het stroomverbruik daarop kan je flink besparen. Energiezuinige apparaten zijn vaak iets duurder, maar verbruiken minder stroom. Dat scheelt je weer in stroomkosten. Grote stroomverbruikers als koelkasten en diepvriezers staan dag en nacht aan. Het kan erg interessant zijn om een koelkast van een paar jaar oud te vervangen ook als deze nog goed is. De nieuwste koelkasten en diepvriezers verbruiken veel minder stroom!

Besparen? De stekker eruit!

Veel apparaten staan uit, maar zijn wel dag en nacht aangesloten. De televisie is het beste voorbeeld. In het merendeel van de Nederlandse huishoudens verbruikt de televisie constant stroom omdat hij op stand-by staat. Veel moderne tv's hebben namelijk maar 2 standen: aan en stand-by. In stand-by verbruikt het toestel minder stroom, maar het verbruikt nog steeds stroom. Door de stekker uit het stopcontact te halen of een stekkerdoos met schakelaar te gebruiken bespaar je weer een beetje stroom.

Spaarlampen of ledlampen

Elke kamer in uw huis heeft verlichting. Maar heeft u bewust gekozen voor spaarlampen of ledlampen? Deze verbruiken namelijk veel minder stroom dan de oude vertrouwde gloeilamp. Ze geven wel evenveel licht. Vervang elke kapotte lamp door een spaar- of ledlamp. Je verdient de kosten terug doordat je minder stroom verbruikt.

Wat kan je nog meer doen?

Wat kan je nog meer doen zonder dat het je veel geld kost? Wat denk je van in de wintermaanden de gordijnen dicht, een dikkere trui aantrekken waardoor de verwarming een graadje lager kan, folie achter de radiatoren, een borstel voor de brievenbus, tochtstrips bij de deuren en zo zijn er nog veel meer kleine dingen die je kan doen. Deze stappen kosten geen geld maar het heeft alles met gedrag te maken en dat is lastig te veranderen. Maar geloof mij, het levert geld op.

direct-offerte-aanvragenom met isoleren te beginnen, kan ook!

Eddy Lie
Door

Eddy Lie

op 01 May 2016

LS, stekkers 's avond uit de contestanten halen scheelt het aan stroom verbruik

Reactie plaatsen