Door de thuisbatterij van Tesla straks off grid?
31 maart 2015 
0 min. leestijd

Door de thuisbatterij van Tesla straks off grid?

Door Tesla straks echt onafhankelijk van energiemaatschappijen? Het lijkt erop. Tesla wil dit jaar nog een batterij op de markt brengen waardoor je onafhankelijk kan worden van je energiemaatschappij. Met de thuisbatterij kan je de opgewekte energie van zonnepanelen en/of windmolen opslaan.

Je hoeft dus niet te salderen, je bent geen ondernemer meer, je hoeft je niet druk te maken over een slimme meter, ook bij stroomuitval zit je goed. De stroom valt bij iedereen uit behalve bij jou, dankzij de thuisbatterij.

Thuisbatterij van Tesla

Je eigen energiemaatschappij kan een brief van je verwachten waarin je contract opzegt. Hoe mooi is dat? Echt onafhankelijk zijn van de grote energiemaatschappijen. Dat willen we toch eigenlijk allemaal!

Nog veel vragen over Home Battery

Ideaal zou zijn wanneer de home battery van Tesla de energievraag voor bijvoorbeeld 1 week zou kunnen opslaan. In april 2015 komt Tesla met meer informatie over deze huisbatterij. Misschien horen wij dan ook iets over de prijs.

Elon Musk, CEO van Tesla meldt dat het ontwerp van de batterij klaar is en dat de productie van deze revolutionaire uitvinding over 6 maanden kan beginnen.

Hoe zullen de energiemaatschappijen hierop reageren?

Gewoon off grid dank zij Tesla!

Een goede ontwikkeling of niet? Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Van Steenberge Johan
Door

Van Steenberge Johan

op 01 May 2015

Ik zal bij de eerste zijn die een "huisbatterij" zal kopen ! In september 2015 kan er al geleverd worden en de prijs begint vanaf 3000 Euro ! Echt een goed idee van opslag met mijn zonnepanelen !!! Stroomleveranciers zullen nu eens gepakt worden en gedaan met het stelen van geld en zeker voor de aandeelhouders van der stroomleveranciers !

Pine Berg
Maarten Lebon
Door

Maarten Lebon

op 14 May 2015

Ik weet het zo net nog niet. In 20 17 wordt het salderen geëvalueerd. Met een overgangsregeling blijft het tot 2020 mogelijk. Tot die tijd is een Powerwall waarschijnlijk onrendabel. Staat je vooral niet blind op een dagcursus, maar kijk ook eens naar maanden zoals december en januari. Off grid is dan opeens ver weg.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 16 Jun 2015

Beste Maarten, dank voor je reactie op thuisbatterij van Tesla. Ja mee eens, ik vind het zelf ook nog erg weinig wat je kan opslaan. Hier kom je inderdaad de winter niet mee door. Anderen zijn er ook mee bezig, ook afkomstig uit de auto-industrie. Deze https://houhetwarm.nl/solarwatt-presenteert-batterij-myreserve/" rel="nofollow">SolarWatt batterij kan nog wat meer hebben, maar ook nog lang niet voldoende. https://houhetwarm.nl/solarwatt-presenteert-batterij-myreserve/" rel="nofollow">

Marco van der Waal
Door

Marco van der Waal

op 04 Apr 2018

Hou in de gaten dat in de winter ook de zon schijnt en er ook wind is voordat je de conclusie trekt dat in de winter er geen opbrengst is.

Richard luck
Door

Richard luck

op 14 Apr 2018

Zijn dat lithium batterijen Daar ben ik zeer benieuwd naar

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 16 Apr 2018

Jazeker, dit zijn lithium batterijen.

BRAM
Door

BRAM

op 04 Feb 2022

HOE IS HET NU, 2022 ??

BRH Koot
Door

BRH Koot

op 14 Nov 2022

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij nu onzin. Ik verwarm nu met m'n airco's tot mijn overproductie van 2000 kWh op is. Gebruik gas alleen nog voor warm water en koken. 1 m3 gas levert ca evenveel energie als 10 kWh.

Reactie plaatsen