Gevel met verticale tuin

Elke gevel is geschikt voor de verticale tuin. De verticale tuin monteert u tegen elk stuk gevel van uw huis. De frames van dit soort tuinen wegen meestal zo rond de 30 kilo per vierkante meter. Dat is niet zo heel veel, waardoor eigenlijk elke gevel geschikt is voor een verticale tuin. Als u bijvoorbeeld een klein stadstuintje heeft is de ruimte in uw tuin vrij beperkt. Met een verticale tuin gebruikt u geen kostbare ruimte en heeft u wel een echte tuin. De plantjes in de verticale tuin geven de ruimte een warme uitstraling. In de tuin zitten is veel leuker als er vrolijk gekleurde planten staan. Daarnaast werkt de verticale tuin warmte regulerend.

Warmte regulerende werking

De verticale tuin heeft een warmteregulerende werking. In de winter verliest u minder warmte via de gevel dankzij uw verticale tuin. In de zomer houdt de verticale tuin de warmte tegen. Binnen blijft het koel en als u airco gebruikt om te koelen zal deze minder hard hoeven werken. De verticale tuin zorgt daarmee voor energiebesparing. Die energiebesparing merkt u aan de energierekening. Deze zal lager uitvallen en u houdt dus meer geld over voor leuke dingen.

Stadstuintjes worden echte tuinen met een verticale tuin tegen de gevel

In de stad is meestal weinig ruimte en de tuinen zijn klein. Achter zijn er kleine tuintjes, aan de voorkant is er meestal niet eens een tuin. Met een verticale tuin monteert u de tuin simpelweg tegen de gevel en heeft u weinig ruimte nodig. De verticale tuin geeft ook een fraaie uitstraling aan uw huis, want bloemen en planten geven de gevel een heel andere look. De beplanting heeft ook een functie, want naast de warmteregulerende werking geeft de begroeiing ook zuurstof af. U geeft de natuur een stukje groen terug en de zuurstof is goed voor mens en dier.
Reactie plaatsen