Balkon met verticale tuin

Voor een tuin is in een flatgebouw of appartementen complex meestal geen ruimte, maar elk appartement heeft normaal gesproken wel een balkon. Op dat balkon kunt u een verticale tuin tegen de gevel plaatsen. De verticale tuin neemt weinig ruimte van het balkon in. Een zitje op het balkon wordt alleen maar mooier door de plantjes tegen de gevel. Als u groene vingers heeft en in een appartement woont kunt u zich met een verticale tuin uitleven op mooie beplanting.

Verticale tuin is warmte regulerend

Naast het feit dat u een mooi stukje groen op het balkon heeft, is de verticale tuin warmte regulerend. In de winter verliest u minder warmte via de gevel, waardoor u minder stookkosten heeft. In de zomer werkt het andersom. De verticale tuin houdt uw huis van binnen lekker koel. Als u de woning koelt met bijvoorbeeld airco, zal deze ook iets minder hard hoeven werken. Ook in de zomer kunt u dus energie besparen dankzij de verticale tuin op het balkon.

Gemonteerd tegen de gevel

De verticale tuin bestaat uit metalen frames. Deze worden bekleed met een waterdichte laag, meestal van pvc. Daarop komt een laag vilt. Het vilt houdt water vast en biedt de plantjes een bodem om op te groeien. De frames worden op de gevel gemonteerd. Vrijwel elke gevel is geschikt, want het gewicht van de frames van de verticale tuin valt mee. Meestal weegt de constructie slechts 30 kilo per vierkante meter. Daardoor kan op elk balkon een verticale tuin worden gemaakt.

Reactie plaatsen