Je thermostaat bedienen via je smartphone
07 november 2013 
2 min. leestijd

Je thermostaat bedienen via je smartphone

Je thermostaat bedienen met je smartphone. Hoe makkelijk en handig kan het zijn. Houhetwarm.nl is gek op nieuwe slimme vindingen die jou helpen energie te besparen. Recentelijk schreef ik een blog over de Greeniant, een handige app waarop je kunt zien hoeveel energie elk apparaat gebruikt. Dit keer een blog over de Thermosmart, een thermostaat die je via pc, laptop of smartphone kan aansturen. Een van de initiatiefnemers, Hans Kouwenhoven, vertelt meer over deze handige thermostaat.

Het verbaast me al jaren dat er geen klokthermostaat bestaat die gemakkelijk is in het gebruik. Het programmeren op een minuscuul schermpje van vijf bij drie centimeter is mateloos irritant, vooral als je de vuistdikke handleiding er eerst bij moet pakken.
Bovendien vind ik het vreemd dat er op het gebied van thermostaten de laatste 20 jaar geen noemenswaardige innovaties hebben plaatsgevonden. De huidige technologische ontwikkelingen zoals ‘Internet of Things’ lijken volledig langs de branche heen te gaan. Nagenoeg iedereen heeft een pc, laptop en smartphone.

Ten slotte stoor ik me al jaren aan het lelijke uiterlijk van de thermostaten terwijl ze midden in de kamer hangen. Ze zien er goedkoop uit en zijn slecht ontworpen.

Niemand thuis, toch warm

Onderzoek van het (voormalige) Ministerie van VROM onder 5.000 Nederlandse huishoudens toont aan dat 75% (!) zijn woning verwarmd tijdens afwezigheid. De belangrijkste reden is de gebruiksonvriendelijkheid van de huidige generatie klokthermostaten.
Ander onderzoek, van GFK Intomart, toont aan dat consumenten meer bereid zijn te investeren in oplossingen die weinig moeite kosten én een korte terugverdientijd hebben. Milieuoplossingen die zichtbaar zijn voor vrienden en kennissen scoren beter. Zonnepanelen doen het bijvoorbeeld beter dan spouwmuurisolatie.

Nieuwe thermostaat: de Thermosmart

Dit alles heeft ons aangezet tot de ontwikkeling van de Thermosmart. De Thermosmart is met een intuïtieve online agenda te programmeren vanaf elke online computer. Daarnaast hebben we een handige App voor de smartphone. De Thermosmart is uitgerust met Wifi en OpenTherm, waardoor hij geschikt is voor de meeste ketels. Hij vervangt de huidige thermostaat en maakt gebruik van de draden die er al liggen.

Energie besparen is geld besparen

Door niet te stoken tijdens afwezigheid bespaart de consument gas, geld en het milieu. Op deze manier kan een gemiddeld Nederlands huishouden € 100 – € 150 per jaar besparen en ongeveer 350 kg aan CO2 uitstoot.

Crowdfunding

Ik ben trots op wat we hebben bereikt. Inmiddels werken we met een team van 4 man aan het product, de hard-, en software is uitontwikkeld en getest. We gaan dit jaar (soft) launchen op de Nederlandse en Belgische markt.

Thermosmart is simpel: je koopt de Thermosmart en krijgt de hardware, App en de portal, no strings attached. Thermosmart is dus te gebruiken zonder abonnement. Daarnaast is Thermosmart onafhankelijk van energieleveranciers.

 

 

De Thermosmart maakt gebruik van crowdfunding en is te bestellen via oneplanetcrowd.  Meer informatie over deze Thermosmart is te vinden via de site van Thermosmart. 

Thermosmart is een nieuwe thermostaat ontwikkeld door een jong bedrijf. De oprichters zijn specialisten op het gebied van Business development, Electronica, Software ontwikkeling en Design en hebben een verleden in de verwarmingsindustie. Thermosmart is onafhankelijk van energieleveranciers. Hans Kouwenhoven is een van de co-founders.

carel eilers
Door

carel eilers

op 30 Jun 2016

Ook zeer geschikt voor slechtzienden en blinden. Met name door gebruik in combinatie met iphone en spraakondersteuning.

Reactie plaatsen