Praktische oplossingen voor een warme badkamer
05 juni 2022 
1 min. leestijd

Praktische oplossingen voor een warme badkamer

Het verwarmen van de badkamer is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan dit erg prettig zijn. De badkamer is een plek waar je je goed moet voelen en volledig tot rust kunt komen. Vooral als je net lekker uit een warme douche stapt, is het fijner om dit in een warme omgeving te doen. Wil je dat jouw badkamer de ultieme warme comfort biedt? Wij geven je de praktische oplossingen voor een warme badkamer.

Er komen veel belangrijke zaken kijken bij het verbouwen van een badkamer. Je moet een interieurstijl uitkiezen, een wastafel kopen, tegels uitzoeken etc. Een verwarming laten plaatsen in de badkamer kun je beter tijdens de verbouwing van de complete badkamer doen. Wel heeft de badkamer een specifieke verwarmingsvraag. Je hebt namelijk te maken met een relatief kleine ruimte waarin je vaker verwarming nodig hebt dan in de rest van het huis. Daarnaast verblijf je relatief kort in de badkamer. Een snelle opwarmtijd is ook van belang in de badkamer. Ook moet het systeem vochtbestendig zijn, omdat de badkamer vaak een vochtige ruimte is. 

Radiator

De meest gekozen verwarming is de elektrische radiator badkamer. De radiator heeft eigenlijk dezelfde werking als in andere delen van het huis, zoals de woonkamer en de slaapkamer. Een voordeel van een radiator in de badkamer is dat de ruimte binnen een korte tijd verwarmd wordt. Daarnaast werkt het ook vrij simpel; je hoeft alleen de knop van de radiator open te draaien op het moment dat je de badkamer wilt verwarmen. Een ander voordeel is dat je je handdoek overheen kan hangen en een heerlijke warme handdoek hebt zodra je de douche uitstapt.

Vloerverwarming

Ook kun je kiezen voor vloerverwarming in de badkamer. Vaak sta je op blote voeten in de badkamer en dan is een warme vloer best aangenaam. Door vloerverwarming wordt de ruimte ook efficiënt verwarmd, namelijk het gehele oppervlak wordt verwarmd, de vloer. Hierdoor verspreidt de warme zich gelijkmatig door de ruimte heen. Daarnaast zijn er verschillende opties voor het plaatsen van vloerverwarming. Kies je bijvoorbeeld voor vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming? Als je kiest voor hoofdverwarming betekent het dat de vloerverwarming de gehele badkamer verwarmd en er verder geen radiator aanwezig is. Vooral in kleinere badkamers is dit prima te doen. Bij een bijverwarming combineer je de vloerverwarming met een radiator. Hierbij zorgt de verwarmde vloer puur als extra comfort.

Reactie plaatsen