Klimaatstraatfeest is samen energie besparen
26 januari 2015 
2 min. leestijd

Klimaatstraatfeest is samen energie besparen

Praat jij wel eens met je buren over jullie energie rekening? En, wie betaalt teveel? Misschien vind je het tijd worden om nu eens echt aan de slag te gaan met energiebesparing? Tot volgende week kan je nog meedoen met het Klimaatstraatfeest. Samen met je buren aan de slag, in competitie met de rest van Nederland. Je kan je nog tot 2 februari 2015 inschrijven. De straat die tot en met 31 maart 2015 de meeste energie bespaart en de beste acties uitvoert om de buurt te betrekken bij energiebesparing, wint een budget van maar liefst €10.000 voor een groot klimaatstraatfeest.

Duizenden Nederlanders gingen je al voor. Samen met je buren energie besparen. Het idee van het HIER Klimaatstraatfeest is heel simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk buren in de straat energie te besparen. De straat met de meeste klimaatpunten wint. Je stimuleert elkaar om zoveel mogelijk acties te ondernemen.

Samen isoleren is goedkoper

Dat is niet alleen leuk, het is ook nog eens voordelig. Alle isolatiebedrijven in Nederland bijvoorbeeld geven een aanzienlijk korting als meerdere isolatieklussen in 1 straat aangepakt worden. En dat geldt natuurlijk ook voor de installatie van zonnepanelen. Doe je dat met meerdere straatgenoten, dan gaat de prijs fors omlaag.

Zevende editie Klimaatstraatfeestklimaatstraatfeest

Op dit moment is de zevende editie van het Klimaatstraatfeest in volle gang. Tot nu toe zijn er zo`n 3000 deelnemers, verspreid over 2300 straten. De acties voor het Klimaatstraatfeest zijn gericht op energie besparen en duurzame energie. Doel van de organisatie, het HIER Klimaatbureau, is het betrekken van heel Nederland bij de oplossing van het klimaatprobleem. Door ons gebruik van gas, elektriciteit en benzine dragen we bij aan de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Daardoor neemt de hoeveelheid broeikasgassen in de lucht toe. Door zuinig om te gaan met energie en benzine en echte groene stroom af te nemen verminder je de uitstoot.

Punten verdienen met acties

Je kunt punten verdienen door individuele acties in en rondom je eigen huis te doen of door energie besparende acties samen met de buren te ondernemen. Vooral dat laatste kan veel klimaatpunten opleveren. Acties zijn bijvoorbeeld isolatieklussen of de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen. Wat speelsere acties (die leuk zijn om te doen en goed meetellen voor de punten) zijn een gloeilampen controle, een naden-en-kieren-speurtocht of een ontdooi-je-vriezer-estafette.

klimaatstraatfeestFysieke straat of virtuele straat

Je kan deelnemen aan de competitie als fysieke straat maar ook als virtuele straat. De virtuele straten strijden samen met een team (vrienden, collega`s, familie, sportclub) tegen andere virtuele straten.

Meedoen? Meld je dan nog snel aan. Aanmelden voor Klimaatstraatfeest.

 

Reactie plaatsen