Hou het duurzaam warm
19 augustus 2021 
1 min. leestijd

Hou het duurzaam warm

Wil jij warm thuis zitten? Denk dan eens aan isolatie

Wil jij warm thuis zitten? Denk dan eens aan isolatie. Hiermee kun je op een duurzame wijze jouw woning warm houden en bespaar je ook nog eens geld op stookkosten. Er zijn diverse manieren om jouw woning mee te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan pir platen. Wij vertellen je meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn om jouw woning te isoleren, zodat je straks een gedegen keuze kunt maken. Lees snel verder voor meer informatie.

XPS isolatie

Een goede optie voor het duurzaam isoleren van je woning is xps isolatie. XPS is ook wel geëxtrudeerd polystyreen. Je kunt dit materiaal gebruiken om onder de grond funderingsmuren te isoleren en het is tevens bruikbaar in een omkeerdak. XPS komt in de vorm van platen voor.

PIR

PIR betekent ook wel polyisocyanuraat en is afgeleid van PUR. PUR is schuim en PIR is als platen verkrijgbaar. Je kunt PIR gebruiken om de vloeren, spouwmuur, een plat dak en de muren te isoleren. Omdat het isolatiemateriaal vrij licht is, kun je het eenvoudig snijden.

PUR

PUR is schuim dat vooral wordt gebruikt om vloeren te isoleren. Ook oneffen oppervlakken kunnen hiermee worden geïsoleerd. Dit materiaal wordt dan ook veel voor deze doeleinden gekozen.

EPS isolatie

EPS isolatie is ook een bekende vorm van isolatie. EPS is ook wel piepschuim dat voor 98% uit lucht bestaat. Hiermee kun je heel goed isoleren. Het materiaal is zowel laag qua prijs als vriendelijk in gebruik. Ook kun je het gemakkelijk recyclen en is het vrij licht in gewicht. EPS zijn ook wel platen die geheel geperst en op maat zijn gesneden.

Houtwol

Houtwol is isolatiemateriaal dat voorkomt in de vorm van dekens of panelen. Je kunt hiermee perfect het plafond isoleren, maar ook de binnenmuren en het dak.

Cellulose

Met cellulose kun je het dak, de binnenmuur of de zoldervloer akoestisch en thermisch isoleren. Bekende eigenschappen van cellulose is dat het vochtregulerend en zonwerend is. Daarom wordt dit materiaal veel gebruikt.

Minerale wol

Minerale wol is te vinden in rotswol of glaswol en is eenvoudig bewerkbaar. Het is dan ook geschikt voor verschillende manieren van isolatie. Omdat dit materiaal zo veelzijdig is, wordt het veel gekozen.

Cellenglas

Cellenglas is isolatiemateriaal dat over een grote drukweerstand beschikt. Het materiaal kan worden toegepast voor plafondisolatie, binnenmuurisolatie, kelderisolatie en vloerisolatie.

Weet jij al met welke materialen je jouw woning duurzaam wilt isoleren?

Reactie plaatsen