Hoeveel kost het om de vloer te isoleren?
06 november 2015 
3 min. leestijd

Hoeveel kost het om de vloer te isoleren?

Hoeveel kost het om de vloer te isoleren? Vloerisolatie kost gemiddeld € 30,00 per m² inclusief BTW, maar exclusief arbeidsloon. Maar zo simpel is het niet. Was dat maar waar! De kosten worden door een aantal factoren bepaald. In dit blog een overzicht van de factoren die bepalen wat jij betaalt voor het isoleren van de kruipruimte. (De termen vloerisolatie en kruipruimte isolatie worden vaak door elkaar gebruikt).

Vraag jij je wel eens af hoeveel het eigenlijk kost om je vloer te laten isoleren? En denk je dat dit heel veel kost en begin je er daarom niet eens aan? De beste manier om te weten hoeveel vloerisolatie bij jouw woning kost, is een deskundige langs laten komen. Houhetwarm regelt dit voor je. Wij zorgen voor meerdere offertes van Nederlandse isolatiebedrijven.

kruipruimte isolatie offertes houhetwarm

Welke factoren bepalen de kosten voor het isoleren van de kruipruimte?

De hoogte van de kruipruimte

Om te kunnen werken in de kruipruimte is een hoogte van minimaal 50 cm nodig. Als het minder is dan 50 cm kan een volwassen man, volgens mij zijn het altijd mannen, niet werken. Hij komt klem te zitten. Als de ruimte laag is, kan je nog altijd isoleren. Dan worden bijvoorbeeld eps-parels of isolatiechips gebruikt. Bij een normale hoogte kan je kiezen uit onder andere de thermoskussens van Tonzon, diverse isolatiefolies of purschuim.

De oppervlakte van de kruipruimte

Dit is natuurlijk een open deur! Hoe groter het oppervlak, hoe duurder. Het isoleren van een rijtjeshuis is goedkoper dan een vrijstaande woning.

Kan je makkelijk in de kruipruimte?

Isofolie isolatiemateriaal voor kruipruimte isolatie

Kun je makkelijk bij de kruipruimte komen?

Als de kruipruimte goed toegankelijk is, scheelt dit in de kosten.

Is de kruipruimte “schoon”?

Als er veel puin ligt moet dit eerst weggehaald worden. Doe je dit zelf, dan scheelt dit in de prijs. Informeer hiernaar bij de bedrijven die een offerte aanbieden. Op de offerte staat dit vermeldt onder het kopje Meerwerk.

De keuze voor gecertificeerde isolatiebedrijven

Als je de werkzaamheden uit laat voeren door een gecertificeerd bedrijf zullen de kosten van het isoleren hoger uitvallen dan wanneer je dit door een “mannetje” laat doen. Bedenk wel dat alleen bij gecertificeerde bedrijven garantie en dergelijke echt goed geregeld is. Soms is een bedrijf niet gecertificeerd, maar het materiaal waarmee gewerkt wordt wel. Lees hier meer over in mijn blog over gecertificeerde isolatiebedrijven.

De keuze voor de isolatiewaarde (Rc) van het isolatiemateriaal

Ieder isolatiemateriaal kan de vereiste isolatiewaarde halen als er voldoende van wordt gebruikt. Ook met 5 T-shirts over elkaar heb je het net zo warm als in 1 wollen trui. (Maar voor 1 wollen trui betaal je (in principe) meer dan voor 1 T-shirt). De isolatiematerialen Isofolie en Isobooster bijvoorbeeld zijn er in verschillende diktes. Minder dik betekent een lagere Rc waarde. Geadviseerd wordt een Rc waarde te halen van 3,5. Als een materiaal goed isoleert, heb je minder nodig.

Materiaal

Prijzen zijn allemaal bij benadering en verschillen van woning tot woning. Prijzen bij vloeroppervlak van 40 m². Dus inclusief arbeidskosten maar exclusief BTW

*Dikte van het materiaal dat je nodig hebt bij een Rc waarde van 3.5

**PIF is de nieuwe naam voor Prostelko

Bodemfolie

Ook als de kruipruimte vochtig is, kan je (laten) isoleren met isolatiefolies, Tonzon of eps parels. Op de bodem van de kruipruimte wordt een bodemfolie gelegd, dit is voldoende. De bodemfolie houdt vocht en kou tegen. Dit kan ook als de ruimte nat is. Staat er meer dan 15 cm water in de ruimte dan moet er gedraineerd worden.

Meer informatie over eigenschappen van de isolatiematerialen vind je in ons e-book Isolatiematerialen voor de kruipruimte. Dit boek krijg je gratis als je offertes voor kruipruimte isolatie bij Houhetwarm aanvraagt. Met deze informatie kan je de offertes van de isolatiebedrijven goed beoordelen. En als je dan nog vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.

Offerte vloerisolatie/kruipruimte isolatie

VRAAG HIER DIRECT OFFERTES AAN VOOR KRUIPRUIMTE ISOLATIE

Reactie plaatsen