Hoe hoog is de investering in een duurzamere woning? 
31 maart 2021 
1 min. leestijd

Hoe hoog is de investering in een duurzamere woning? 

Investeren in een duurzamere woning kan op verschillende manieren. Groot voordeel hiervan is het feit, dat je zelf bepaalt hoeveel je investeert in dit project!

Hoe hoog is de investering in een duurzamere woning?

De keuze voor plafondspots met led lampen is relatief goedkoop. De keuze voor inbouw spots online bestellen levert je echter direct een besparing op, wanneer je nog geen led verlichting in huis gebruikt. Een andere optie is het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning. Deze optie vergt een grotere investering, maar levert je ook een hoger rendement op. In dit artikel lees je meer over de verschillende opties.

Duurzamere woning met led verlichting

Led lampen behoren tot de trends van de laatste jaren! Combineer de led verlichting met een dimmer, om een gezellige sfeer in de ruimtes van je woning te kunnen creëren. Tegelijkertijd maakt het gebruik van zo’n dimmer dat het energieverbruik afneemt. Een led lamp verbruikt namelijk minder energie, wanneer deze iets gedimd wordt. Niet alleen bieden de led lampen een lager energieverbruik dan bijvoorbeeld spaarlampen. Ook hebben de led lampen een veel langere levensduur. Het aantal branduren van de lampen is aanzienlijk hoger dan dat van een spaarlamp. 

Investeer in zonnepanelen op het dak van je huis 

Naast de mogelijkheid om led lampen te gebruiken in huis, kun je ook voor zonnepanelen kiezen. De gemiddelde aankoopprijs van zonnepanelen is de laatste jaren gedaald. Het maakt een investering in deze zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Naast het feit dat de gemiddelde aankoopprijs afnam, groeide het gemiddelde rendement. Op woningen met zowel platte, als schuine daken zijn zonnepanelen een interessante optie. De kosten voor van circa 10 tot 15 zonnepanelen liggen op zo’n 3.000 tot 5.000 euro. 

Verbeter de isolatie van je woning 

Een derde optie om je woning duurzamer te maken, is de keuze voor een verbetering van je isolatie. Mogelijk kun je de vloer van een verbeterslag voorzien, door deze aan de boven- en/of onderzijde te laten isoleren. Ook de spouwmuur kan in met name oudere woningen beter geïsoleerd worden. Het helpt je de warmte binnen je woning te houden, waarmee je energieverbruik afneemt. Kijk hierbij ook naar de isolatie van het dak. Warme lucht stijgt op, waardoor een groot deel van de warmte je woning via het dak zal verlaten bij een slechte dakisolatie. Het is afhankelijk van de huidige staat van je isolatie, welke kosten het verbeteren hiervan met zich meebrengt. 

Reactie plaatsen