Energie Besparen
Pine Berg
Energie Besparen
12/01/2013
1 min
2

Goedkoop geld lenen voor energiebesparing

12/01/2013
1 min
2

Je kunt goedkoop geld lenen voor energiebesparing. De rijksoverheid heeft het Nationaal Energiebespaar fonds in het leven geroepen waar huiseigenaren tegen een gunstige rente een goedkope lening kunnen afsluiten om energiebesparende maatregelen te bekostigen. Houhetwarm.nl legt in een leuk filmpje uit hoe je gebruik kunt maken van deze energiebespaarlening.

Er zit behoorlijk wat geld in de pot van het Nationaal Bespaarenergiefonds waar huiseigenaren een beroep op kunnen doen. In totaal is, door de Rabobank, de ASN bank en de rijksoverheid 300 miljoen euro bij elkaar gelegd. De rijksoverheid heeft wel een aantal voorwaarden vastgelegd.

Voorwaarden voor het lenen van geld voor energiebesparing

  • Particuliere huizenbezitters kunnen leningen aanvragen met een looptijd van 7 of 10 jaar
  • Voor bedragen tussen 2.500 en 25.000 euro.
  • De rente die woningeigenaren gaan betalen is aftrekbaar
  • De rente ligt tussen 3 en 3,5 procent, afhankelijk van de hoogte en looptijd van de lening.
  • De lening is bedoeld voor isolatie zoals dakisolatie, vloerisolatie , gevelisolatie, dubbelglas
  • Ook kan je een lening aanvragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds voor zonneboilers, windmolens, zonnepanelen, warmtepompen en windmolens
  • Ook de voor het inhuren van een energie-advieseur kun je een lening aanvragen

Het Nationaal Bespaarenergiefonds raakt nooit op

Het Nationaal Energiebespaarfonds raakt nooit op omdat het geleende geld met rente wordt terugbetaald. Dit geld wordt in het fonds teruggestort, waardoor er steeds opnieuw leningen verstrekt kunnen worden. Daardoor kunnen huiseigenaren blijvend geld lenen voor isolatie uit dit fonds.

Energiebesparen is geld besparen

Isoleren kan je geld besparen. Zeker als je goedkoop geld kunt lenen om isolatiemaatregelen te nemen, levert je het uiteindelijk geld op. Niet meteen, je moet het natuurlijk uiteindelijk wel zelf betalen. Door te investeren in energiebesparende maatregelen kunnen huiseigenaren hun energierekening omlaag brengen. Doordat de rente van de lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds laag is, zullen de woonlasten op korte termijn niet stijgen. Na het aflossen dalen de woonlasten structureel.

[gravityform id=”15″ name=”Offertes Houhetwarm.nl”]

Reacties
Categorieën