Duurzaam verbouwen

Ga je duurzaam verbouwen? Als je duurzame bouwmaterialen gebruikt belast je het milieu zo min mogelijk. Deze bouwmaterialen zijn geproduceerd met weinig vervuiling. Ook gaat het vaak om natuurproducten die helemaal geen impact op het milieu hebben. Soms is duurzaam verbouwen iets duurder, maar dat weegt niet op tegen het milieuvriendelijke karakter. Met duurzame bouwmaterialen verbouw je en draag je een steentje bij aan een beter leefklimaat voor mens, dier en plant.

Duurzaam verbouwen en stucen

Tegenwoordig is er ook duurzaam stucwerk. Er is voor elk soort wand een prachtig middel om de wand mee te bedekken. De standaard duurzame stuc is vochtregulerende en isolerend. Ook kun je de wanden stucen met natuurlijke leem of waterdichte tadelakt voor bijvoorbeeld de natte ruimtes. Om duurzaam te verbouwen zijn er overal oplossingen voor. Zo kun je de boel afplakken met plakband van gerecycled papier. Ook met kleine dingen maak je het verschil. Duurzaam stucwerk ziet er net zo mooi uit als regulier stucwerk, maar doordat er gebruik is gemaakt van 100% natuurlijke producten ademen de wanden vaak beter en wordt vocht automatisch goed afgevoerd.

Schilderen met duurzame verf

Bij een verbouwing hoort vaak ook nieuw schilderwerk. De reguliere verf die daarvoor wordt gebruikt is niet erg milieuvriendelijk. Bij de productie van verf op aardoliebasis komen veel giftige stoffen vrij en die blijven ook aanwezig in het schilderwerk in uw huis. Voor duurzame verf of natuurverf worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt. De verf wordt gemaakt op basis van lijnolie, die uit vlas gemaakt wordt. Terpentine wordt gehaald uit pijnbomenhars en ook de overige bestanddelen zijn 100% natuurlijk. Een nieuwe met natuurverf geverfde kamer ruikt daarom heerlijk fris.

 
Reactie plaatsen