Wat te doen met de zolderkamer?
03 juli 2023 
1 min. leestijd

Wat te doen met de zolderkamer?

De zolderkamer is vaak een uitdagende ruimte om in te richten. Maar met de juiste aanpak kan je van je zolderkamer een unieke en praktische ruimte maken. Hieronder geven we je zes handige tips voor het inrichten van je zolderkamer.

Kleuren in de kamer

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het inrichten van een zolderkamer. Lichte kleuren reflecteren meer licht en zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. Daarom is het aan te raden om voor lichte kleuren te kiezen op de muren en plafonds van de zolderkamer. Wil je toch een kleuraccent toevoegen? Kies dan voor accessoires en meubels in donkere kleuren.

Opbergruimte

Een zolderkamer kan vaak beperkte ruimte hebben, waardoor slimme opbergruimte van groot belang is. Maak daarom optimaal gebruik van de verticale ruimte in de kamer door bijvoorbeeld hoge kasten of opbergrekken aan de muren te bevestigen. Planken, manden, rekken of haken kunnen ook handige opbergoplossingen bieden voor spullen die je niet vaak gebruikt. Zo blijft er meer vloerruimte over in de kamer.

Raamdecoratie

Een zolderkamer heeft vaak een schuin dak met een raam, waardoor het lastig kan zijn om de juiste raamdecoratie te vinden. Dakraam rolgordijnen zijn hierbij een ideale oplossing, omdat je met deze raamdecoratie de lichtinval in de kamer kunt bepalen. Door het rolgordijn in zijn geheel of gedeeltelijk dicht te doen, kan je de kamer verduisteren of juist meer licht binnenlaten. Daarnaast zijn dakraam rolgordijnen gemakkelijk te monteren en te bedienen.

Accessoires

Een zolderkamer is de perfecte ruimte om creatief te zijn met accessoires. Hang bijvoorbeeld leuke schilderijen, posters of foto's aan de muren om de kamer een persoonlijk tintje te geven. Spiegels zijn ook een slimme optie om de kamer groter te laten lijken. Door de spiegels op strategische plekken te plaatsen, kan je het licht reflecteren en zo de ruimte optisch vergroten.

Gebruik van meubels

Het gebruik van meubels in een zolderkamer is afhankelijk van de grootte en de vorm van de kamer. Meubels zoals een bed, bureau of kast kunnen handig zijn, maar zorg ervoor dat je niet te veel meubels in de kamer plaatst. Dit kan de ruimte te vol maken en benauwend laten voelen. Kies voor meubels die passen bij de stijl van de kamer en zorg ervoor dat ze functioneel zijn.

Verlichting

De juiste verlichting is essentieel voor een mooie en functionele zolderkamer. Het is belangrijk om te kiezen voor verlichting die past bij de sfeer van de kamer en die voldoende licht geeft. Een plafondlamp kan bijvoorbeeld zorgen voor voldoende licht in de kamer. Tafellampen zijn ook handig om op specifieke plekken extra licht te creëren, zoals bij het lezen.

 

Reactie plaatsen