Spouwmuurisolatie tips
19 februari 2016 
1 min. leestijd

Spouwmuurisolatie tips

Spouwmuur isolatie tips

Spouwmuurisolatie tips. Spouwmuurisolatie is een van de meest toegepaste vormen van isolatie bij bestaande woningen. En dat is niet zo gek. Je bespaart jaarlijks 20% op je energierekening en de investering is niet hoog. En belangrijk … je huis is veel behaaglijker. Hierbij handige informatie op een rij over spouwmuur isolatie. Maakt het nemen van de beslissing wel of niet doen die spouwmuurisolatie een stuk makkelijker!

klik_hier_voor_gratis_offertes_spouwmuurisolatie

 

19 zaken die je moet weten voor je een offerte aanvraagt voor spouwmuurisolatie

 1. Spouwmuur isolatie geeft een besparing van ongeveer 20% op je stookkosten
 2. Gemiddelde prijs voor het isoleren van de spouw ligt tussen de € 18 en € 25 per vierkante meter, afhankelijk van het type huis en isolatiemateriaal
 3. De klus is in 1 dag gedaan
 4. In de voegen worden gaten geboord die later ook weer netjes dicht gemaakt worden
 5. Er moet altijd onderzoek gedaan worden om te zien of de spouw wel geschikt is voor isolatie. Als de spouw vol gestort is met puin, dan moet dat eerst worden weggehaald. Ook wordt de breedte van de spouw vastgesteld. Voor dit onderzoek worden gaatjes in de voeg geboord waardoor met een camera de spouw geïnspecteerd kan worden
 6. De spouw kan geïsoleerd worden met EPS parels, PUR schuim of Supafil
 7. Woningen gebouwd na 1980 hebben al spouwmuur isolatie
 8. Woningen gebouwd voor 1930 hebben geen spouwHet vullen van de spouw bij spouwmuurisolatie met eps korrels
 9. Spouwmuur isolatie bij woningen waarbij de buitengevel behandeld is met verf is niet mogelijk. De buitengevel mag niet dampremmend zijn afgewerkt waardoor er geen ventilatie meer mogelijk is
 10. Alle vensterbanken en goten moeten perfect in orde zijn. Zodat de afwatering niet via de spouw loopt
 11. Ga alleen in zee met gecertificeerde bedrijven
 12. Informeer naar garantie. 10 jaar is gebruikelijk
 13. Laat alle werkzaamheden omschrijven in de offerte
 14. De spouw moet blijven ventileren, informeer naar ventilatieroosters
 15. Vraag naar subsidie mogelijkheden
 16. Voldoet de offerte aan de voorwaarden die gesteld worden om in aanmerking te komen voor de subsidie
 17. Vraag referenties
 18. Heb je vleermuizen in de spouw? Laat dit het isolatiebedrijf weten en vraag hoe zij dit op gaan lossen
 19. Heb je vochtplekken in de gevel? Laat dit het isolatiebedrijf weten

Houhetwarm regelt de beste aanbiedingen voor spouwmuurisolatie!

 

 

klik_hier_voor_gratis_offertes_spouwmuurisolatie

Yolanda
Door

Yolanda

op 27 Feb 2016

De voorkant van m'n tussenwoning is wit geschilderd, de achterkant niet. Ik heb n huis met 1 verdieping met n zadeldak. Wat raden jullie aan?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 01 Mar 2016

Beste Yolanda, Zodra je gebruik maakt van dampopen verf, is spouwmuurisolatie mogelijk. Misschien is nog te achterhalen welke verf is gebruikt? Ik kan offertes voor je regelen. Dan krijg je gelijk advies. Een zadeldak is overigens geen enkel probleem voor spouwmuurisolatie.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 04 Mar 2016

We kregen deze reactie binnen van een isolatiedeskundige. Goede middag Ik kijk met belangstelling naar het nieuws op „hou het warm". Ik was 36 jaar werkzaam in de isolatie en wel bij het oudste isolatie bedrijf in Nederland : Thermecon Isolatie uit Zierikzee, gestart in 1958, en meen dan ook wel ervaring te hebben op dit gebied. Ik was verantwoordelijk voor alle werkzaamheden als Verkoper, Uitvoerder en After-sales man. Daarom toch 2 opmerkingen over Uw informatie over Spouwmuurisolatie. Punt 9 Indien een woning -gebouw gecoated is met een dampdoorlatende verf , kan hij zonder problemen geisoleerd worden. Wij hebben vele m2 gemaakt,zonder problemen. Vaak is te achterhalen , welk merk of verf er is gebruikt. Punt 14 Wanneer de spouwmuur geheel gevuld is met isolatiemateriaal kan hij niet meer ventileren , het aanbrengen van ventilatie openingen is dan ook niet nodig.De aanwezige stootvoeg openingen moeten deels dicht gemaakt of open blijven. Dit is ter beoordeling van de spouwmuur specialisten. Wel moet de kruipruimte ventilatie, die vaak via de spouw gaat in takt blijven. Dit geschiedt meestel door het aanbrengen van te boren renovatie-ventilatie kokers.

H. van Veldhuisen
Door

H. van Veldhuisen

op 12 Mar 2016

Hallo, Na het isoleren van de spouwmuur horen we op verschillende plaatsen muizen krabbelen en knagen in de muren. Wat kunnen we hiertegen doen en hoe schadelijk kunnen ze zijn?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 14 Mar 2016

Beste Henriette, Weet u toevallig welk isolatiemateriaal is gebruikt? Als het goed is, wordt het materiaal niet door muizen gegeten. Dus schadelijk is het eigenlijk niet. Vermoedelijk komen de muizen in de spouw via de ventilatiegaten die nieuw zijn gemaakt? U kunt kijken of u deze gaten kunt voorzien van een wat smaller ventilatierooster, zodat de muizen er niet meer door heen kunnen.

Reactie plaatsen