Schijf van vijf Isolatie
15 april 2016 
2 min. leestijd

Schijf van vijf Isolatie

Schijf van Vijf  Isolatie. Je kent vast wel de Schijf van Vijf. Deze aanbevelingen van het Voedingscentrum vertellen ons wat we moeten eten en drinken om gezond te blijven. Cocky Hoogeveen van Houhetwarm bedacht een goed alternatief: De Schijf van Vijf voor Isolatie. Voor 1: geld besparen op energie, 2: goed voor het milieu en 3: voor comfortabel wonen. 

Schijf van Vijf Isolatieschijf van 5 houhetwarm

We lieten ons met de Schijf van Vijf Isolatie inspireren door de Schijf van Vijf die onlangs in een nieuwe jas is gepresenteerd is. Vers fruit, veel groente, veel bewegen: allemaal heel goed. Hiernaast staat de Schijf van Vijf voor gezonde voeding. Gevarieerd eten, niet teveel, minder verzadigde vetten. Het is duidelijk waar je je aan moet houden voor een gezond leven.

Gezond met isolatie

Door je huis te isoleren, houd je de aarde gezond. Want door isolatie van de kruipruimte, de spouwmuur en het dak en met dubbel glas bespaar je niet alleen zelf energie. Ook draag je jouw steentje bij aan een duurzame toekomst.

Schijf van Vijf Isolatieschijf van vijf isolatie

 

De Houhetwarm Schijf van Vijf Isolatie telt 5 elementen

  1. Spouwmuur isoleren
  2. Kruipruimte isoleren
  3. Dak isoleren
  4. Groen dak
  5. Dubbel glas

Spouwmuur isoleren

Last voor kou in huis? Spouwmuur isolatie zorgt ervoor dat de warmte uit je huis niet via de gevel naar buiten gaat. En het houdt de kou (en in de zomer de hitte!) buiten de deur. De winst van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 11 procent op een spaarrekening (bron: Milieu Centraal).

Dak isoleren

Warmte gaat omhoog en via een niet geïsoleerd dak naar buiten. Zonde van de warmte én de kosten. De winst van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8 procent op een spaarrekening. (bron: Milieu Centraal).

Vloer isoleren

De kruipruimte is altijd koud. Die kou voel je in de kamer. Met je voeten op de bank helpt, maar kruipruimte isolatie helpt nog veel beter. De winst van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 7 procent op een spaarrekening. (bron: Milieu Centraal).

Dubbel glas

Mensen met dubbel glas hoor je nooit meer klagen over natte ramen als ze `s ochtends beneden komen. Dubbel glas of HR glas bespaart enorm op je stookkosten. Enkel glas vervangen door HR++ glas geeft een winst die vergelijkbaar is met een rente van 5 procent op een spaarrekening. (bron: Milieu Centraal)

Groen dak

Heb je in de zomer een heel warm huis omdat de zon maar staat de branden op het (platte) dak? Leg een mooi groen dak aan met sedum plantjes! Met een groen dak houd je je huis lekker koel en werk je mee aan een groene stad. Jouw dak vangt fijn stof op!

Offertes opvragen

Als je wilt isoleren is het handig om dit door de vakman te laten doen. Het is in Nederland gebruikelijk om offertes op te vragen voor de bouwklussen. Dan kan je vergelijken. Houhetwarm regelt voor jou offertes. Dat kan hieronder.

Klik hier voor offertes voor spouwmuur isolatie

Klik hier voor offertes voor kruipruimte isolatie

jan de ruiter
Door

jan de ruiter

op 16 Apr 2016

Al deze 5 isolatie methodes heb ik allang in onze woning toegepast,dus voormij is het een gepasseerd station,overigens ee leuk iniatief!!!

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 18 Apr 2016

Dank Jan voor je reactie!

Reactie plaatsen