Offerte isolatie
04 mei 2016 
1 min. leestijd

Offerte isolatie

Offerte Isolatie. Houhetwarm helpt. Door offertes voor kruipruimte isolatie en spouwmuurisolatie voor je te regelen. Maar waarom zou je eigenlijk offertes aanvragen? Om te beginnen bespaar je veel geld en ergernis. Met offertes in de hand heb je een goed beeld wat isolatie jou gaat kosten. In dit blog zet ik de redenen voor het aanvragen van offertes op een rijtje.

Waarom offertes aanvragen voor isolatie?

1: Je weet hoeveel jij kwijt bent aan isolatie. Voor zowel kruipruimte isolatie als spouwmuur isolatie lopen de prijzen van isolatiebedrijven nogal uiteen. Dat komt onder andere door het soort isolatiemateriaal dat ze aanbieden. Voor het ene isolatiemateriaal betaal je nu eenmaal meer dan voor het andere. Ook de isolatiewaarden van de materialen verschillen. Hoe hoger de isolatiewaarde (dus hoe goed het isoleert) hoe hoger de kosten.

Bovendien kan een bedrijf je een goede deal aanbieden. Ze zijn bijvoorbeeld toch in de buurt voor een andere klus of ze hebben tegen een aantrekkelijke prijs het isolatiemateriaal kunnen aanschaffen. Met het aanvragen van offertes krijg je inzicht in de prijzen en wat je hier voor krijgt.

2: Je weet wat in jouw huis mogelijk is. Via Houhetwarm krijg je drie offertes. Drie gespecialiseerde isolatiebedrijven komen bij jouw thuis kijken wat de mogelijkheden zijn. Iedere woning is uniek en iedere klant heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Die voorkeuren kan je voorleggen aan het bedrijf. Daar houden ze rekening mee. En bovendien kijken ze wat mogelijk is. Heb je bijvoorbeeld een hele ondiepe kruipruimte, dan zal je te horen krijgen dat je lang niet alle isolatiematerialen kan toepassen. Weet je dat ook weer.

3: Je weet hoeveel je gaat besparen met isolatie. De isolatiebedrijven weten hoeveel energie (en geld) je bespaart met isolatie. Ze maken voor jou een berekening waarbij je de kosten en baten tegen elkaar kunt afwegen. Je kunt met de offertes in de hand een goede vergelijking maken met betrekking tot de kosten en baten van het ene isolatiemateriaal versus het andere.

4: Je hebt de zekerheid van goede en gecertificeerde bedrijven. Houhetwarm regelt alleen offertes van gecertificeerde isolatiebedrijven. De eisen voor certificering zijn streng. En terecht. Een bedrijf moet precies volgens de voorwaarden werken en wordt daar ook op gecontroleerd. Dat betekent dat je altijd te maken krijgen met mensen die weten wat ze doen.

Aanvragen offertes

Houhetwarm is de expert in duurzaamheid en regelt voor jou topoffertes.

Ga hier naar het aanvragen voor offertes van kruipruimte isolatie

Ga hier naar het aanvragen van offertes voor spouwmuurisolatie

Geartsje Witteveen-Ykema
Door

Geartsje Witteveen-Ykema

op 09 May 2016

Wij zijn van plan om het dak te isoleren, heb met 2 bedrijven een afspraak gemaakt. De plaatselijke aannemer die meestal onze klussen doet, heeft geen volledige offerte uitgebracht maar wel een mogelijkheid van materiaal aangegeven. Dit materiaal blijkt niet voldoende isolatie te geven om voor subsidie in aanmerking te komen. Dikker materiaal geeft hij als oplossing. Dan kom je dus met aansluiting van dak op goten en metselwerk bij de topgevels te zitten. Of van binnenuit: kost ruimte binnen. Kunt u ons advies geven en aangeven of de betreffende bedrijven gecertificeerd zijn? het betreft: Pluimers, Rijssen; Visser en De Raadt, IJlst; De Jong bouwbedrijf Oosterzee.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 09 May 2016

Beste Geartsje, Dank voor je reactie op Offerte Isolatie. Pluimers is een gecertificeerd bedrijf. De andere twee bedrijven ken is niet. Misschien kun je deze bedrijven opzoeken op internet. Als ze gecertificeerd zijn dan staat dit op hun site. Het is altijd beter om gecertificeerde bedrijven in de arm te nemen. Er bestaat ook een methode om isolatiemateriaal (parels) onder de dakpannen te spuiten. Dit heeft geen hele hoge isolatiewaarde, maar is zeker een goed alternatief.

Geartsje Witteveen-Ykema
Door

Geartsje Witteveen-Ykema

op 11 May 2016

Dankjewel Pine. Over bestaande spouwmuren isoleren hoorde ik weer tegengestelde meningen: parels was volgens een klusbedrijf minder goed dan glaswol. Wat weet jij daar van?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 12 May 2016

Beste Geartsje, Tegengestelde meningen komen veel voor in de isolatiewereld. Jammer, want het geeft veel verwarring. In de praktijk maakt het niet zoveel uit of je parels neemt of glaswol. De isolatiewaarde is vergelijkbaar. Het gaat vooral om de breedte van de spouw. Hoe breder, hoe meer isolatiemateriaal in de spouw kan worden geblazen.

Reactie plaatsen