Laag BTW tarief verlengd dus nog steeds goedkoop isoleren
08 september 2014 
1 min. leestijd

Laag BTW tarief verlengd dus nog steeds goedkoop isoleren

Je kunt nog steeds goedkoop isoleren! Tot 1 juli 2015 kan je isolatieklussen laten uitvoeren tegen het lage btw-tarief van 6%. Dus als jij je vloer wilt laten isoleren, doe het dan deze winter! Vermoedelijk wordt de btw na juli 2015 weer opgetrokken naar 21%. In dit blog geef ik een voorbeeld wat het jou in kosten kan schelen.

Straks wordt het weer wat kouder en voel je de kou ook binnen. Misschien is het tijd om eens aan isolatie te denken. Zeker omdat het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties met zes maanden is verlengd tot 1 juli 2015. Dat heeft het kabinet afgesproken in het begrotingsakkoord.

Laag btw-tarief verlengd

De maatregel is als steuntje in de rug bedoeld voor de bouwsector, die door de crisis nog steeds in zwaar weer verkeert. Het lage btw-tarief gold in eerste instantie voor een jaar, maar werd eerder al verlengd tot januari 2015. En nu dus tot juli volgend jaar.

Nu isoleren met laag btw tarief6% BTW op kosten arbeid isolatie

De regeling geldt voor verbouwingen en renovatie van de bestaande bouw. Speciaal voor isolatieklussen is dit lage btw tarief daarom aantrekkelijk. Maar let wel, het geldt alleen voor de arbeidskosten. Over het materiaal dat wordt gebruikt, blijf je als particulier 21% btw betalen.

Wat betekent verlaging btw tarief voor jou als je gaat isoleren?

Wat kan dit voor jou betekenen? Stel je wilt je vloer laten isoleren. Dit is een klus van een dag waar twee mannen een dag mee bezig zijn. De onderkant van de vloer in de kruipruimte wordt geïsoleerd met bijvoorbeeld prostelko. Een goed isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde.

Voorbeeld kruipruimte isolatie

Laat ik er even van uitgaan dat je kruipruimte 50 vierkante meter is. Dan betaal je voor het benodigde isolatiemateriaal ongeveer 950 euro. Daarover betaal je dus gewoon de 21% btw. Vervolgens zijn die twee mannen een dag bezig om de prostelko aan te brengen en zorgvuldig af te werken. Dat kost je zo’n 780 euro. Daarover betaal je dus, met het verlaagd btw-tarief, 6%. Dit scheelt dus op het totaalbedrag zo’n 110 euro. En dat lijkt me mooi meegenomen.

En als je kiest voor goedkoper isolatiemateriaal dan levert het je nog meer op!

Wil jij gaan isoleren? Vraag hier een offerte aan!

[gravityform id=”15″ name=”Offertes Houhetwarm.nl” title=”false” description=”false”]

Reactie plaatsen