Isoleren met subsidie van de rijksoverheid
03 september 2016 
2 min. leestijd

Isoleren met subsidie van de rijksoverheid

Isoleren met subsidie van de rijksoverheid. De al eerder beloofde subsidie van de rijksoverheid voor isolatie zit er nu toch echt aan te komen. Vanaf 15 september kan je subsidie voor energiebesparende maatregelen aanvragen. Vraag dus nu een offerte aan en je weet waar je aan toe bent. Let op: wil je meer weten? Schrijf je dan nu in voor het webinar op 31 oktober 2016.

Het rijk trekt 60 miljoen euro uit de kast om milieubewuste burgers tegemoet te komen. Heb je een huis en woon je daar ook zelf in (een merkwaardige voorwaarde vind ik), dan kom je in aanmerking voor de subsidie. De subsidie geldt alleen, let wel, als je minimaal twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang (?) gaat toepassen. Dus het geldt voor het isoleren van dak, kruipruimte of vloer, gevel of spouw. Ook HR glas is van toerpassing op de maatregel.

Subsidie op isolatie

Uit het persbericht van de rijksoverheid: “De subsidie is ongeveer 20 procent van de isolatiekosten, bij een kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.”

Bonus van 4000 euro

Als je meer dan de minimaal vereiste maatregelen neemt, dan wordt je daar voor beloond. De rijksoverheid in datzelfde persbericht: „Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.”

Aanvragen vanaf 15 september

De subsidie kan je aanvragen vanaf 15 september 2016. Dit is mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar. Deze loopt van 15 september tot 1 maart 2017.

Vragen over subsidie

Het bericht van de overheid werd gisteren bekend en roept bij mij nog veel vragen op. Met als belangrijkste vraag waar je als subsidie aanvrager aan moet voldoen om in aanmerking te komen. Ik kom hier daarom komende week op terug.

Offertes aanvragen via Houhetwarm

Hoe het ook zij, je moet ongetwijfeld offertes kunnen overleggen als je subsidie gaat aanvragen. Daar kan je nu alvast mee beginnen!

Aanvragen offertes

Gerard van Eenennaam
Door

Gerard van Eenennaam

op 03 Sep 2016

geld deze subsidie alleen voor bestaande woningen of ook voor nieuw woningen

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 04 Sep 2016

Beste Gerard, Dank voor je reactie op isoleren met subsidie. Ik ga deze week nog wat meer info zoeken over dit bericht. Ik zal ook een antwoord proberen te vinden op deze vraag.

Henry
Door

Henry

op 05 Sep 2016

Kan deze subsidie ook in combinatie met andere subsidies? moet je eerst aanvragen en daarna indienen of mag je ook de facturen indien na realisatie om voor subsidie in aanmerking te komen? wat zijn de eisen wat betreft hybride warmte pomp, aantal m2 vloer isolatie en dakisolatie?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 05 Sep 2016

Beste Henry, Dank voor je logische vragen. Ik heb die vragen ook. Deze week probeer ik daar achter te komen en maak een vervolgbericht.Ik hou je op de hoogte? Heb jij onze nieuwsbrief al?

Reactie plaatsen