Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

article content

Collectieve inkoop tegels voor een groen dak

Houhetwarm werkt al jaren samen met WijWonenDuurzaam. Een actieve onderneming, gespecialiseerd in duurzame producten. Zo kan je nu ook via dit bedrijf tegels kopen voor een groen dak. Zij noemen het GroendakTegels. Kant en klare tegels met daarop plantjes. WijWonenDuurzaam organiseert deze maanden een collectieve inkoopactie. Hieronder meer hierover.

“Het is een collectieve actie”, vertelt Remco Kamer van WijwonenDuurzaam. “De daken in Nederland kunnen veel duurzamer, vinden wij. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Groendaktegels: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs van de Groendaktegels. Als er subsidie (vanuit de gemeente, provincie of waterschap) beschikbaar is dan nemen we dat in ons aanbod mee. Goed voor het milieu en je portemonnee.”

Houhetwarm werkt hier graag aan mee. Nog even voor iedereen de voordelen van een groen dak op een rijtje:

  • Vergroot de biodiversiteit. Het gaat niet goed met de bijen en insecten in Nederland. Door het aanleggen van een groen dak ondersteun je de biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit.
  • Betere isolatie. Een groen dak houdt je huis tot wel 4 graden koeler in de zomer en houdt je huis warmer in de winter.
  • Minder onderhoud aan je dak. GroendakTegels beschermt je dak tegen schadelijke UV-straling. Een groendak gaat tot wel 50 jaar mee.
  • Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met extreem weer. Een groendak voert het water af en verkleint de kans op wateroverlast.

Inschrijven voor collectieve aankoop

De actie van WijWonenDuurzaam loopt tot 15 februari 2021. Dus wees er op tijd bij. Inschrijven voor de Collectieve Inkoop GroendakTegels is gratis en vrijblijvend. Iedereen met een plat dak kan meedoen, hoe meer mensen meedoen hoe hoger de korting.

Wil je meer informatie en je inschrijven? Klik dan hier en schrijf je in via de webshop van WijWonenDuurzaam.

Comment Section

13 reacties op “Collectieve inkoop tegels voor een groen dak


Door Jaco op 22 januari 2021

kun je er nog op lopen of met ladder opstaan voor eventueel onderhoud woning


Door Pine Berg op 25 januari 2021

Ja hoor, dat kan.


Door Leo Claessens op 18 januari 2021

Op het Drents energieloket wordt beweerd:
Anders dan vaak wordt beweerd, zorgt het nauwelijks voor een isolerende werking. Dus: . . . Ik heb wel interesse vanwege biodiversiteit en om regenwater minder snel weg te laten stromen. Maar . . . . .
In de provincie Drenthe is er door geen enkele gemeente subsidie beschikbaar gesteld voor een groen – sedum dak.


Door Sjon van der Graaf op 17 januari 2021

ik doe mee


Door G. Westen op 16 januari 2021

Hoe kom ik er achter of mijn platte dak geschikt is, voldoende ‘sterk’is en een groene zoden + extra vastgehouden regenwater kan hebben (uitgaand e van meer stortregens0?


Door Pine Berg op 19 januari 2021

Of het op een schuindak kan is afhankelijk van de schuinte maar als je jezelf inschrijft houden we hier rekening mee (als het te schuin is voor de GroendakTegels bieden we een ander systeem aan), Een paar maanden bewaren kan wel maar dan uitgelegd aangezien daar wellicht geen ruimte voor is kan je de GroendakTegels gewoon bestellen met een latere leverdatum.


Door Jurriën Leeffers op 16 januari 2021

Goed bezig
Wij hebben al een groen dak op de hooiberg


Door piet van den berg op 16 januari 2021

kan dit ook tussen de ribbels van een sandwichpanelendak ?


Door Pine Berg op 19 januari 2021

– In sommige gevallen kan dit, om dit te beoordelen heb ik wel wat foto’s nodig. Bij je inschrijving kan je foto’s toevoegen zodat we een goed advies kunnen geven of het kan ja of nee.


Door C Smit op 16 januari 2021

Hoi, kan een schuin dak ook?


Door Pine Berg op 19 januari 2021

– Ja, dat kan. Afhankelijk van de schuinte of we GroendakTegels aanbieden of een ander systeem. Graag wat foto’s toevoegen bij de inschrijving dan kunnen we een goed advies geven wat er mogelijk is.


Door Henk Zuidervaart op 16 januari 2021

Ik heb de volgende vragen:
Kunnen de tegels op een bitumen plat dak worden gelegd? Wat is het formaat van de tegel?
Wat kosten de tegels?


Door Pine Berg op 19 januari 2021

Er zijn verschillende afmetingen en gewichten van de GroendakTegels, we adviseren op een bitumendak om eerst een wortelwerende folie neer te leggen (Kunnen we erbij leveren) voordat je de GroendakTegels erop klikt. Gemiddeld is een GroendakTegel (50×50 cm) en ze zijn te koop vanaf € 13,50 per stuk incl BTW. Mocht het dak meer dan 30 m2 zijn dan kan het lonen om een ander systeem toe te passen, dit nemen we mee in onze aanbieding.

Plaats een reactie


*