Isolatie bespaart jaarlijks 550 euro
14 mei 2016 
0 min. leestijd

Isolatie bespaart jaarlijks 550 euro

Nederland isoleert te langzaam. In het huidige tempo duurt het nog minstens 31 jaar voor alle huizen in Nederland zijn geïsoleerd. Dit blijkt uit een onderzoek van de organisatie Natuur & Milieu. Als alle huizen zijn geïsoleerd, daalt het totale gasverbruik in Nederland met 50%. Per huishouden scheelt volledige isolatie bijna 550 euro per jaar op de energierekening.

Isolatie (nog) niet populair

Zelf isoleren gebeurt echter mondjesmaat: slechts 1 op de 9 Nederlanders zegt alle energiebesparende maatregelen te hebben genomen die mogelijk zijn. De belangrijkste besparingsstappen die Nederlanders tot nu toe zetten, zijn het vervangen van gloeilampen (74%), dubbel glas (57%) en apparaten op standby (57%). Isolatie zit nog niet in de top 3. De berekeningen over het isolatietempo in Nederland zijn in deze bijlage te vinden.

Maar huiseigenaren willen wel

Maar mensen willen wel isoleren! 78% van de Nederlanders wil dat over 10 jaar alle huizen in Nederland volledig zijn geïsoleerd. Huiseigenaren denken dan vooral aan kruipruimte isolatie, spouwmuur isolatie en dakisolatie. En dat is logisch. Wil je echt energie besparen dan is het vervangen van een gloeilamp niet genoeg. Dan moet je overstappen op isolatie. Met deze maatregelen spaar je honderden euro’s per jaar uit. En, stelt Natuur & Milieu, isoleren is drie keer goed: voor je portemonnee, voor je wooncomfort en voor het milieu.

Ook isoleren? Vraag hier offertes aan

Je kan beginnen met de kruipruimte! Houhetwarm is dé expert in duurzaamheid en jouw ideale tussenpersoon voor topoffertes voor isolatie.

Klik hier voor offertes kruipruimte isolatie

michel lahaije
Door

michel lahaije

op 25 Feb 2018

bij wie kan ik een offerte aan vragen voor gevelisolatie met subsidies groetjes michel.

Reactie plaatsen