Wat zijn geschikte locaties voor een verticale tuin?

De locatie van de verticale tuin is in de meeste gevallen tegen de gevel, maar als u zou willen zouden de frames ook los kunnen staan als een soort wand. Creatieve tuinliefhebbers weten zo beide kanten van de frames te benutten voor de verticale tuinen. In dat geval mist u natuurlijk wel de warmteregulerende werking die de verticale tuin voor uw gevel kan betekenen. De belangrijkste locaties voor verticale tuinen zijn balkons en de gevels van woningen.

Verticale tuin op het balkon

Het balkon is een veelgebruikte locatie voor verticale tuinen. Doordat u in een appartement weinig ruimte buiten heeft is er ook weinig plaats voor groen. De meeste balkons bieden ruimte voor een klein zitje en verder niets. Een verticale tuin neemt weinig ruimte in beslag omdat deze tegen de buitengevel gemonteerd wordt. Op balkons is de verticale tuin dus een perfecte oplossing voor tuinliefhebbers met weinig ruimte. In principe kunt u elk vrij stukje gevel gebruiken voor een dergelijke tuin.

Geschikte locaties zijn de voor- of achtergevel

Verticale tuinen kunnen natuurlijk ook op gewone huizen worden geplaatst. Als u een klein tuintje heeft, kunt u met een verticale tuin toch veel planten kwijt en genieten van al het groen om u heen. Een huis dat bekleed is met planten ziet er bovendien prachtig uit. Daarnaast hebben verticale tuinen een warmteregulerende werking, dus u verliest minder warmte via de gevel. Een dergelijke tuin heeft natuurlijk wel een beetje onderhoud nodig maar doorgaans kost het onderhoud niet heel veel tijd. De planten geven zuurstof af en dat is weer goed voor mensen en dieren.
Reactie plaatsen