Verticale tuinen

Verticale tuinen

Verticale tuinen zijn tuinen zonder bodem. Tegen gevels of op balkons maakt u met weinig oppervlakte een verticale tuin. De verticale tuinen bestaan uit frames die tegen de muren gemonteerd worden. In de frames zit onder andere vilt waarop de verticale beplating groeit. Het vilt houdt ook vocht vast, waarop de plantjes kunnen groeien. Met de verticale tuin kunt u een stukje groen teruggeven aan de natuur. De plantjes hebben een zuiverende werking op de lucht en op die manier draagt u uw steentje bij voor een beter leefklimaat voor mensen en dieren. Omdat verticale tuinen warmte regulerend werken, bespaart u ook op energiekosten voor bijvoorbeeld verwarming.

Verticale tuinen isoleren uw gevel

De verticale tuin werkt bovendien warmte regulerend voor uw muren. In de winter verliest u minder warmte via de muren en in de zomer houden de frames van de verticale tuin de warmte buiten. Zo blijft het aangenaam koel bij u binnen. Door de warmte regulerende werking bespaart u bovendien op energiekosten voor het verwarmen of koelen van uw woning. Een verticale tuin is een energiebesparende maatregel waarvan u kunt genieten als u buiten zit.

Ideaal als je weinig ruimte hebt

Kleine stadstuintjes of balkons bieden vaak weinig mogelijkheden voor een tuin. Op wat plantenbakken na is de ruimte snel op en vaak wordt er daarom ook niet heel veel aandacht besteed aan de tuin. Een verticale tuin neemt heel weinig ruimte in. Doordat de tuin tegen de gevel geplaatst wordt, verliest u geen kostbare ruimte. De oppervlakte die de verticale tuin kan beslaan hangt af van uw gevel, maar kan behoorlijk zijn. Ook tegen bijvoorbeeld de schutting kunt u een verticale tuin maken.
Reactie plaatsen