Velours gordijnen isoleren je woning
12 februari 2019 
1 min. leestijd

Velours gordijnen isoleren je woning

Velours gordijnen isoleren je woning. Gordijnen maken sfeer, maar wist je dat ze veel meer doen? Bijvoorbeeld je woning isoleren. Vooral in de koude wintermaanden schelen gesloten gordijnen een hoop kou. En zeker als je velours gordijnen hebt. In de zomer hou je met de gordijnen de warmte buiten. Daarnaast werken gordijnen geluidsisolerend. Gordijnen: eigenlijk zijn ze onmisbaar…

Dempend

Vroeger stond je er niet bij stil. Elke woonkamer was voorzien van een lekker warm tapijtje én gordijnen. De laatste jaren heeft bijna iedereen een harde vloer. Dit maakt dat geluidsisolatie eigenlijk nodig is. Gordijnen nemen die functie over. Vooral de welbekende overgordijnen van een dikke stof als velours maken dat je woonkamer veel minder hol klinkt. En waar je die gordijnen koopt? Bij Kwantum bijvoorbeeld.

Terug van weggeweest

Die dikke gordijnen zijn terug van weggeweest. De velours gordijnen van Kwantum stralen niet alleen warmte uit, maar houden ook de warmte binnen vast, op een koude winterse dag. De chique gordijnen zijn in allerlei mooie trendkleuren verkrijgbaar. Niet meer alleen in de donkerrode kleur van oma! Met velours gordijnen waan je je toch bijna in een kasteel? En dat in je eigen woonkamer… Vind je ze te winters? Als je gaat voor velours gordijnen, dan kun je ervoor kiezen om ze ’s zomers weg te halen. Geen probleem, want in de zomer kun je wellicht wel zonder gordijnen.

Meten is …

Ja, ja, het is een cliché, maar meten is toch echt weten. Gordijnen opmeten is een vak apart. Het leuke is dat je het met de tool op de site van Kwantum toch eenvoudig zelf kan doen. Je beantwoordt simpelweg een paar vragen. Bijvoorbeeld over het soort gordijnen. Je krijgt uitleg over hoe te meten en binnen korte tijd heb je een goed beeld van de totaalprijs die je kwijt bent. Handiger kan bijna niet. Wil je de gordijnen toch eerst met eigen ogen zien? Dan ga je gewoon even bij Kwantum kijken.

Reactie plaatsen