Knagers aan isolatiemateriaal
03 maart 2020 
1 min. leestijd

Knagers aan isolatiemateriaal

Heb je last van ongedierte in huis? In dat geval is het raadzaam hier zo snel mogelijk iets aan te doen.Diverse soorten ongedierte hebben een hoge voortplantingssnelheid, wat de kans op een serieuze ongedierteplaag groot maakt. Onder meer muizen zijn hier een voorbeeld van! Daarbij kan het ongedierte voor schade aan je woning en interieur zorgen.Denk bijvoorbeeld aan muizen en ratten die aan isolatiemateriaal knagen. Of de houtworm, welke voor een verzwakking van houten constructies zorgt. Er zijn verschillende manieren om het ongedierte aan te pakken. Wij spraken hierover met De Bestrijdingsbrigade. Deze partij heeft een ruime ervaring in het bestrijden van verschillende ongediertesoorten.

Aan de slag met vallen en lokdoosjes

Een van de manieren om ongedierte te bestrijden, is het gebruik van vallen en lokdoosjes. Onder meer mieren, zilvervisjes en papiervisjes kunnen met deze lokdoosjes bestreden worden. Het ongedierte komt wel in het doosje, maar weet vervolgens niet meer te ontsnappen.Ook voor muizen, mollen en ratten zijn vallen te koop. In dit geval is het belangrijk om de vallen regelmatig te legen. Doe je dit niet, dan zouden de kadavers van dit ongedierte nieuwe ongediertesoorten aan kunnen trekken. Het is niet altijd even prettig om deze kadavers op te moeten ruimen.

Gifstoffen gebruiken tegen ongedierte

Naast het gebruik van vallen en lokdoosjes, kun je kiezen voor het gebruik van gifstoffen. De gifstoffen brengen echter risico’s met zich mee. Ook nu zullen er kadavers van ongedierte achterblijven in je woning. Daarbij loop je het risico dat kinderen of huisdieren met het gif in aanraking komen. Het is niet voor niets, dat veel van deze gifstoffen niet buiten de deur gebruikt mogen worden. Andere dieren zouden het vergif aan kunnen zien voor voedsel en hier vervolgens aan sterven. Ook niet onbelangrijk: de gifstoffen werken lang niet altijd effectief tegen ongedierte.

Een professionele organisatie inschakelen

Vaak blijkt het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder de beste optie te zijn. Deze partijen beschikken over de kennis en hulpmiddelen om het ongedierte op effectieve wijze te bestrijden. In veel gevallen gebeurt dit zonder gebruik te maken van gifstoffen, waardoor je gezin en huisdieren geen risico’s lopen. Mocht dat wel zo zijn, dan word je hier vanzelfsprekend vooraf uitgebreid over geïnformeerd.Wees je ervan bewust dat een effectieve oplossing vaak veel kosten kan besparen. Denk aan de kosten voor het herstel van de isolatie tussen muren, welke is aangetast door muizen of ratten.
Reactie plaatsen