Isolatie van de cv leidingen in de kruipruimte bespaart energie
12 november 2015 
1 min. leestijd

Isolatie van de cv leidingen in de kruipruimte bespaart energie

Isolatie van de cv leidingen in de kruipruimte bespaart energie. Het warme water dat door de buizen stroomt, koelt behoorlijk af als de buizen niet geïsoleerd zijn. Maar hoe isoleer je deze buizen zodanig dat het ook werkt? De firma Tonzon, bekend van het isolatiemateriaal voor de kruipruimte, heeft een oplossing. De Tonzon bandage. In dit blog leg ik uit hoe dit werkt.  

Het warme water voor je centrale verwarming wordt via buizen naar de radiatoren geleid. Deze cv leidingen lopen onder andere door de kruipruimte. En in de kruipruimte is het koud. Door de kou koelt het water in de leidingen af. Zonde, want om het weer op te warmen heb je energie nodig. De leidingen kan je isoleren met buisisolatie. Dat koop je bij de bouwmarkt en wikkel je om de buizen. Dat werkt redelijk. Maar ook met buisisolatie wordt de warmte nog steeds afgegeven.warmteterugwinning cv leidingen kruipruimte

Tonzon bandage

Tonzon gebruikt  bandagefolie om de buizen van de cv installatie extra te isoleren. De bandagefolie voorkomt de uitstraling van warmte. Het water van de cv leiding heeft nu een hogere temperatuur als het weer “boven” de grond komt. Dus dat is wel een besparing op je energiekosten. Maar er is meer.

 

Warmte Terug Win folie

Omdat ook gebandeerde CV-buizen warmer zijn de omgevingslucht in de kruipruimte, wordt warmte verloren aan de lucht.  Tonzon heeft daarom gezocht naar een oplossing om een nog hoger rendement te krijgen van de vloerisolatie. De cv buizen worden eerst ingekapseld in folie. Tonzon noemt dit Warmte Terug Win (WTW) folie. De warmte die de buizen afgeven aan de warmteterugwinning cv leidingen kruipruimtelucht wordt opgevangen door WTW folie. Deze WTW folie hangt aan de onderkant van de thermoskussens. Vervolgens wordt deze warmte gebruikt om de onderkant van de Tonzon folie te verwarmen. De warmte zit opgesloten en deze warme lucht kan daardoor de volgende folie laag verwarmen. Uiteindelijk zal deze warme lucht de onderkant van de vloer bereiken en zal daar de vloer gaan opwarmen.

Offerte kruipruimte isolatie

Wil je de kruipruimte isoleren, vraag dan hier een offerte aan!

[gravityform id=”30″ title=”false” description=”false”]

 

Reactie plaatsen