Hiermee verwarmt jouw radiator sneller de ruimte
30 april 2021 
1 min. leestijd

Hiermee verwarmt jouw radiator sneller de ruimte

Ben je op zoek naar een simpel hulpmiddel om de ruimte sneller te verwarmen? Dan kan met een radiatorventilator. Een radioventilator is een klein apparaatje wat onder de radiator wordt bevestigd en zorgt er voor dat de warme lucht efficiënt(er) door de ruimte wordt verspreidt.

Het is ook nog eens simpel in gebruik te nemen want je kan het gemakkelijk op of onder de radiator plaatsen. Het apparaat heeft verschillende bevestigingsklemmen waardoor je het achter of onder de radiator plaatst. Op deze manier kun je het apparaat onzichtbaar plaatsen.

Wanneer je hem hebt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk gaat het apparaat aan zodra de radiator een temperatuur bereikt tussen de 27 graden. De ventilatoren zorgen ervoor dat de lucht langs de radiator de ruimte in worden geblazen. Deze lucht wordt warm door de hitte van de radiator. Zo bereikt de warme lucht sneller alle kamers van je huis en is het sneller overal warm. Wanneer de radiator weer afkoelt gaat de radiatorventilator vanzelf uit.

De voordelen

Een radioventilator heeft veel voordelen, een van de eerste voordelen is dat de radiatorventilator ervoor zorgt dat een ruimte sneller wordt opgewarmd. De warme lucht blijft niet hangen maar wordt verspreid in de ruimte. Hierdoor heb je sneller meer comfort in een ruimte. Een ander voordeel van deze luchtcirculatie is dat de ruimte ook gelijkmatiger wordt verwarmd.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat je dus minder lang en hard hoeft te stoken om de ideale temperatuur in de kamer te creëren. Dat heeft als resultaat dat je  lagere stookkosten krijgt en dus ook een besparing krijg op je energieverbruik- en kosten. Ook zal je cv-ketel een stuk efficiënter gaan werken en je bespaart daardoor nog eens 15 tot 20% op je energieverbruik. Hierdoor heb jij niet alleen nog lagere stookkosten, maar draag je ook bij aan een beter en gezonder milieu.

Een radiatorventilator aanschaffen

Wil jij een radiatorventilator aanschaffen dan heb je een breed aanbod aan diverse modellen. Je kunt kiezen voor 3, 4 of 5 ventilatoren. Zeker voor een grote ruimte is een apparaat met vijf ventilatoren erg handig. Met een radiatorventilator bespaar je op energiekosten en verhoog je de warmtecapaciteit. Zo verwarm je ruimte sneller en haal je maximaal rendement.

Reactie plaatsen