Ga isoleren, als je het ook binnen koud hebt!
20 augustus 2013 
1 min. leestijd

Ga isoleren, als je het ook binnen koud hebt!

Joh, wat is het koud voor de tijd van het jaar. Blijft het zo? Nee, over een week is het misschien al weer wat warmer. Maar volgende winter wordt het weer koud, dat weet jij ook. Koude voeten, kouden handen, koude vingers. Buiten oké, maar binnen? Vooral als het hard waait, heb je het binnen ook gewoon koud. De wind giert zowat door je huis en je zit binnen op de bank onder een dekentje. Misschien moet je eens denken aan isoleren. Ik noem even een rijtje van de mogelijkheden.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie: zorg dat de kou niet kan optrekken uit je kruipruimte. Leg dus iets op het zand. En zorg dat de warmte van je vloer niet verloren gaat en wegtrekt via de kruipruimte. Dek de onderkant van de vloer dus af met een isolerende folie of ander isolatiemateriaal.

Glasisolatie

Glasisolatie: heb je ook het idee dat de wind gewoon door je ramen heen waait? Denk dan eens aan dubbel glas of HR glas. Hoe dikker het glas hoe beter!

Dak isoleren

Dakisolatie: het is natuurlijk lekker om boven op zolder te zitten werken achter je computer, maar leuk is het niet met kouden handen en koude vingers. Doe er wat aan! Je zolder isoleren is helemaal niet zo`n enorme klus. Je kan isolatiemateriaal tegen de schuine wand aanbrengen. Er zijn kant en klare pakketten in de handel die je daar voor kan gebruiken.

Gevel isoleren

Gevelisolatie: met deze kou merk je goed hoe koud de muren van je huis aanvoelen. Gevelisolatie is daarvoor een goede oplossing. Zit er ruimte tussen de muren, de spouw, dan kan je daar isolatiemateriaal laten inspuiten. Dat is een wat duurdere klus (je kan het niet zelf doen) maar als je dit voorjaar een bedrijf laat langskomen, zit jij er volgend jaar warmpjes bij.

Dikke gordijnen

Dikke gordijnen: en als je snel een oplossing wilt (het blijft nog een week koud!), denk dan eens aan dikke gordijnen voor de deuren in huis. Een dik gordijn voor de voordeur of een tussendeur houdt al heel wat kou tegen.

Sterkte en succes!

Reactie plaatsen