Er kunnen nog koude nachten aankomen, maar hoe houd je het dan naast gebruik van radiatoren juist warm?
10 april 2020 
2 min. leestijd

Er kunnen nog koude nachten aankomen, maar hoe houd je het dan naast gebruik van radiatoren juist warm?

Er kunnen nog koude nachten aankomen, maar hoe houd je het dan, naast gebruik van radiatoren, juist warm?

Het is overdag lekker weer nu het voorjaarszonnetje zich steeds vaker laat zien. Zolang de zon schijnt is het fijn om buiten te zijn, maar is het in huis ook lekker warm. Dat verandert als de avond valt en de nacht eraan komt. Dan daalt de temperatuur ineens flink en is de warmte snel verdwenen. Het is tijdens koude nachten natuurlijk ook belangrijk om comfortabel van de warmte te genieten.

De omstandigheden in je slaapkamer zijn namelijk belangrijk om van een optimale nachtrust te genieten. Te warm is niet goed, maar te koud ook niet, want in beide situaties is het lastig om in slaap te vallen.  Daarom volgen hier, naast het logische advies om gebruik te maken van radiatoren, tips die je ervoor zorgen dat je het ook tijdens de koude nachten lekker warm hebt.

Richt je slaapkamer sfeervol in

Het klinkt misschien gek, maar een sfeervol ingerichte slaapkamer voorziet in een warme uitstraling. Kom je in een kille en klinisch ingerichte slaapkamer terecht dan gaat je hart daar niet echt sneller van kloppen. Geef de muren in je slaapkamer bijvoorbeeld een andere kleur, zoals groen. Denk bij de inrichting ook aan de verwarming, want een stijlvol design maakt ook daarin het verschil, zoals het ontwerp van een Jaga radiator. De inrichting van je slaapkamer is mede bepalend voor het gevoel dat je ervaart. Het design, kleurgebruik en materialen spelen daarbij een grote rol.

Doe je raam op tijd dicht

Het is verleidelijk om het raam van je slaapkamer volop open te zetten als de zon schijnt. Dat kan ook gerust overdag als het buiten lekker weer is. Vergeet dan niet om het raam op tijd weer dicht te doen voordat de zon ondergaat. Er komt anders veel kou in je slaapkamer en dat wil je juist voorkomen, want anders moet je weer maatregelen nemen om de warmte terug te krijgen.

Trek een pyjama aan

Heb je het overdag lekker warm gehad en voel je de warmte nog nagloeien? Dan is het toch niet verstandig om zonder pyjama in bed te gaan liggen. Doe je dat wel dan is de kans heel groot dat je in de nacht ineens wakker schiet en het fris hebt.

Zorg voor de ideale temperatuur in je slaapkamer

Radiatoren voorzien in warmte, maar wat is nu de ideale temperatuur voor je slaapkamer? Om comfortabel te slapen moet het niet te koud zijn, maar ook weer niet te warm. De ideale temperatuur op je slaapkamer is 18 graden Celsius.

Slaap onder een winterdekbed

Het mag overdag dan mooi weer zijn, maar dat geldt nog niet altijd voor de nachten. Daarom is het aan te raden om onder een winterdekbed te blijven slapen. Of onder een vierseizoenen dekbed, want dat kan natuurlijk ook. Blijf het winterdekbed net zolang gebruiken tot de temperaturen in de nacht toenemen. Zo behoud je de warmte die je overdag eveneens ervaart.

Reactie plaatsen