Subsidie
Pine Berg
Subsidie
12/30/2016
1 min
4

Energiesubsidiewijzer

12/30/2016
1 min
4

De Energiesubsidiewijzer geeft een handig overzicht van subsidies voor energie besparende maatregelen van gemeenten, provincies of rijksoverheid. Je moet er beslist eens op kijken. Ook al geeft jouw gemeente geen subsidie (wat vaak zo is) dan krijg je toch een mooi rijtje te zien van landelijke en provinciale mogelijkheden voor subsidies en leningen.

De Energiesubsidiewijzer (te vinden op Energiesubsidiewijzer.nl ) geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die je kunt benutten voor het energiezuinig maken van je woning. Het gaat om regelingen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Energiesubsidiewijzer: info over subsidie per gemeente

De kracht van de Energiesubsidiewijzer.nl vind ik de lokale gemeentelijke regelingen. Subsidies die alleen in jouw gemeenten aan de orde zijn. Af en toe besluiten gemeenten subsidie beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld isolatie maatregelen. Zo worden dan (meestal kleine) bedragen beschikbaar gesteld als je bijvoorbeeld kruipruimte isolatie of spouwmuurisolatie wilt aanpakken. Het zijn potjes die overigens razendsnel op zijn.

Weinig lokale subsidies

Overigens zie ik de laatste tijd weinig gemeentelijke regelingen. Het lijkt er op of gemeenten vinden dat de woning eigenaar genoegen moet nemen met de landelijke regelingen. En dus geen subsidies meer geven aan woningeigenaren. Of ze melden het niet.

Milieu Centraal

De Energiesubsidiewijzer is onder andere ontwikkeld door Milieu Centraal. Deze milieuorganisatie van de overheid zorgt ervoor dat de informatie op Energiesubsidiewijzer.nl actueel is. De informatie op de Energiesubsidiewijzer is afhankelijk van gegevens die de energiesubsidiewijzersubsidieverstrekker levert. „Er zijn 400 gemeenten, die kunnen wij niet allemaal in de gaten houden. Zij moeten ons zelf op de hoogte houden van hun energiesubsidies”, aldus Vera Dalm, directeur Milieu Centraal.

 

googletag.defineSlot(‘/36599762/Houhetwarm.nl/ros_rectangle’, [[336, 150], [300, 600], [300, 250], [336, 600], [336, 280]], ‘div-gpt-ad-1448293077994-

Reacties
Categorieën