De kruipruimte isoleren
09 juli 2021 
1 min. leestijd

De kruipruimte isoleren

De kruipruimte isoleren

De kruipruimte isoleren is zeker geen gek idee. De kruipruimte wordt over het algemeen namelijk erg vochtig. Als de kruipruimte niet goed geïsoleerd is, kan vocht via leidingen en wanden de woning binnendringen. Ook kan er kou via de kruipruimte je woning binnendringen. De kruipruimte isoleren is een goede manier om dit te voorkomen. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld je vloer beschadigd raakt doordat het in aanraking komt met vocht. Ben je benieuwd naar de voordelen van het isoleren van de kruipruimte? Dan noemen we hieronder een aantal voordelen.

De voordelen van het isoleren van de kruipruimte

Om te beginnen is het isoleren van de kruipruimte vaak beter voor je woning. De meeste vloeren kunnen namelijk slecht tegen vocht. Een vloer die veel in aanraking komt met vocht kan bijvoorbeeld gaan rotten of gaan schimmelen. Vocht kan bovendien ook slecht zijn voor de wanden in je woning. Afhankelijk van het probleem dat je wilt aanpakken en het type kruipruimte, kun je de onderkant of de bovenkant van je kruipruimte laten isoleren.

Verschillende vormen van kruipruimte-isolatie

Als je een kruipruimte wilt laten isoleren, kan er voor bodem- en voor vloerisolatie gekozen worden. Als de bovenkant van de kruipruimte wordt geïsoleerd, dan noemt men dit vloerisolatie. Wordt de onderkant van de kruipruimte geïsoleerd, dan spreken we van bodemisolatie. Bodemisolatie is vooral geschikt om vocht tegen te gaan. Met vloerisolatie voorkom je ook dat warmte via de vloer ontsnapt. Vooral als je vloerverwarming hebt, is vloerisolatie aan te raden. Anders zal vloerverwarming ook de kruipruimte onnodig verwarmen, waardoor het rendement veel lager zal liggen.

Er kunnen ook allerlei verschillende materialen gebruikt worden voor vloerisolatie. Zo kunnen er bijvoorbeeld schelpen gebruikt worden voor bodemisolatie. Ben je benieuwd naar hoe jouw kruipruimte het best geïsoleerd kan worden? Vraag dan advies aan een specialist.

Reactie plaatsen